Başkan Nazım Culha,Günü kurtarmak niyetinde değiliz

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçenin sorunlarını halkla tartışmak, sorunlara ilişkin halkın görüş ve önerilerini almak ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler vermek amacıyla düzenlediği Halk Bilgilendirme Toplantılarının ikincisini gerçekleştirdi. Üçgüllük Mahallesi’nde start alan ve daha sonra doğup büyüdüğü Madenli Mahallesi’nin ardından Karaağaç Mahallesi’nde son bulan toplantılarda, Başkan Culha daha önce kahvehanelerde gerçekleştirdiği toplantıları ilk kez belediyenin hayata geçirdiği çok amaçlı salonlarda gerçekleştirmenin sevincini yaşadığını ifade etti. 7’den 77’ye halkın tüm kesimlerini bir araya getiren halk buluşmasında Başkan Nazım Culha, “Belediye başkanı seçilir ve 5 yıl koltuğunda oturur tezini çürütüyoruz’ diyerek, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Karaağaç Mahallesi’ndeki toplantıyı yapılan çalışmaların ve yapılması planlanan projelerin yer aldığı bir slaytla destekleyen Başkan Culha, sunumun ardından vatandaşlardan uzun süre alkış topladı.

“İnsan, yönetimin merkezindedir”
Seçimden seçime sadece oy istemek için değil, her zaman halkla birlikte olduğunu ifade eden Başkan Nazım Culha, “Sohbet ve bilgilendirme amaçlı toplantılarla sizlerin karşısındayız. Yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili sizlere bilgiler aktaracağız. Aklınızda ne varsa sorun, bizlerden talep edin. Biz de aynı yüreklilikle cevap verelim. Bölgede bilgi kirliliği var. İnsanlar bilgi sahibi olmadan yorum yapıyorlar. Bizler, her türlü yoruma açığız, yeter ki insana hakaret niteliğinde bir gönderme olmasın. Bizler Arsuz içerisinde yerel yönetim olarak bir bütünüz. Yeter ki yapıcı ve yönlendirici eleştiri olsun, hepsini dikkate alırız. Şeffaflık, hesap verebilirlik açısından bu toplantıları ve sizlerle birlikte olmayı önemsiyoruz. Biz, ‘Belediye başkanı seçilir ve 5 yıl koltuğunda oturur’ tezini çürütüyoruz. Hem konjektörel, hem de sosyal demokrat anlayışımız zaten buna uygun değil. Bizim anlayışımız; karşılıklı anlayış içerisinde sürekli halkla birlikte olmaktır. Bizim yönetim anlayışımızda insan yönetimin merkezindedir. İnsan odaklı, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışımız var” dedi.

“Günü kurtarmak niyetinde değiliz”
İlçeye yepyeni bir vizyon kazandırmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Culha, “82 bin 500 olan kış nüfusumuz , yazın 250-300 binleri bulmaktadır. Bizler de 300 bin nüfuslu bir ilçeyi yönetmek üzere çalışıyoruz ve projeler üretiyoruz. Günü kurtarmak niyetinde değiliz. Ancak, hizmet imkanla, teknik donanımla alakalı bir durum. Hizmetlerin hayata geçmesinde projelendirme, zemin hazırlama ve proje aşaması var. ‘En ufak bir işi yapmak istiyorum’ dediğinizde, o işi en erken 6 ayda yapabiliyorsunuz. Bir de bunun ihaleye itiraz süresi var. Bu da 2-3 aya tekabül ediliyor. İtiraz reddedilirse proje hayata geçiyor, kabul edilirse yeniden ihale hazırlığı başlıyor. 2,5 ay önce Arsuz’un genelini kapsayan bir park projemiz vardı. Bu ihaleye yapılan itiraz 2,5 ay sürdü. İki gün önce itiraz reddedildi ve belediyemiz haklı bulundu. Projelerimiz hayata geçecek ama bu arada da 2,5 ay gibi bir zaman dilimini geride bıraktık. Bu da hizmetlerin hayata geçme süresini uzatıyor” diyerek, itirazların, hizmet süresine olumsuz etkisine dikkat çekti.

“Mercek altındayız”
Arsuz Belediyesi olarak tarafsız bir yönetim ilkesiyle hareket ettiklerine dikkat çeken Başkan Nazım Culha, “Biz bir çok ilden daha büyük bir ilçeyiz ve CHP’li bir belediyeyiz. Bu çok şey ifade eder. Mercek altındayız. Sayıştay ve Danıştay denetimine tabiyiz. Attığımız her adım izleniyor. Belediyemizin müteahhidi yoktur, mühendisi yoktur. Arsuz Belediyesi’nin kapısı hepinize açıktır. Mutlaka ihalelere girin ve kazanın. Bizim gönlümüzde bu ihalelerin hepsini Arsuzlu vatandaşlarımızın kazanması var ” şeklinde konuştu.

“Belediyecilik farklı bir boyut kazandı”
Büyükşehir Yasası ile birlikte belediyeciliğin farklı bir boyut kazandığını ifade eden Culha, “İlçe belediyesi bir noktada, büyükşehir belediyesi bir noktada ve devlet kurumları bir noktada yatırım yapıyor. İçme, sulama suyu, kanalizasyon HATSU uhdesindedir.. 12 metre ve üstü yolların açılması, asfaltlanması temizlenmesi, itfaiye, mezbahane, mezarlık, 1/1000 imar planı hariç imar planları gibi hizmetler bir bütün büyükşehir belediyesinde. Biz, orkestra şefiyiz. Büyükşehir belediyesi, DSİ, Karayolları, TEDAŞ, ENERJİSA ile bu alanlarda yaşanan sıkıntıları direk kurumlara iletiriz. Büyükşehire ait bir yolu asfaltlayamayız, açamayız… Ancak, karşılıklı anlayış çerçevesinde hepimiz Arsuz için hizmet ediyoruz. Bizim size karşı görev ve sorumluluğumuz varsa, sizin de bize karşı sorumluluklarınız var” şeklinde konuştu.

Altyapı müjdesi
Arsuz genelinde iki etap şeklinde gerçekleşecek olan ve toplam maliyet bedeli 250 trilyon lira olan altyapı ile ilgili ilk kazmanın Eylül, Ekim ayı içerisinde Karağaç’ta vurulacağı müjdesini veren Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Deveci de, “Büyükşehir ve HATSU uhdesinde olan altyapı, Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha’nın girişimleriyle meclisten geçti. 600 kilometrelik bir hattan bahsediyoruz. Bunun yükseltme havuzları ve artıma tesisleri var. En büyük avantajımız İskenderun artıma tesisinin Karaağaç’a yakın olması. 2016 yılı içerisinde mahallelerinizde bazı noktalamalar yapıldı. Bu noktalar rögarları ifade ediyor. Aslında altyapı başladı. Başlaması demek, proje safhasıyla o projeye parasal anlamda kaynak sağlanmasıyla başlıyor. Proje teslim edildi, şu anda detay çizimleri yapılıyor ve yapım ihalesi yapılacak. Eylül – ekim ayında da inşallah ilk kazma vurulacak. Arsuz genelinde toplam maliyet bedeli 250 trilyon lira olan altyapının içerisinde asfalt ve çevre düzenlemesi, kaldırım çalışması var.Altyapının tamamlanmasıyla birlikte üstyapıya başlayacağız” dedi.
Konuşmaların ardından birim müdürleri, üç mahallede de yapılan çalışmaları anlatırken, Başkan Nazım Culha da halkın taleplerini not ederek, biran önce yapılması talimatı verdi.

karaağaç (1) madenli üçgüllük1

Önceki İçerikHatay’da 20-26 Haziran tarihleri arasında 4.386 araç sürücüsüne İdari Para Cezası uygulandı
Sonraki İçerikRamazan Bayramı Öncesi Şekercilere Denetim
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.