İskenderun’da Oruçlar, Kardeşlik Sofrasında Edilen Dualar Eşliğinde Açıldı

HBB Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar eşliğinde iftar menüsü olarak çorba, tavuk ve pilav ikram edilirken, oruçlar ‘Kardeşlik Sofrası’nda dualar eşliğinde açıldı.

İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışından hareketle hizmetler sunan Başkan Savaş, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın organize ettiği ‘Mahallede Ramazan’ etkinliği çerçevesinde “Şair Ahmet Coşkun ile Hasbihal” programını İskenderun Anıt Alanı’nda vatandaşlarla buluşturdu.

Başkan Savaş’ın da hemşehrileriyle yan yana izlediği ve Ramazan’a unutulmayacak bir tat getiren etkinliklere ayrıca İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Aşık Sefai de katılım gösterdi.

Mahallede Ramazan eğlenceleri Hacivat ile Karagöz’ün atışmalarından oluşan renkli sahne gösterisiyle başladı. Kenya Akrobasi grubunun birbirinden heyecanlı akrobatik hareketleri, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Orta oyununun Tuzsuz Deli Bekir karakteri, Köçek Dansı, eşofmanlı Şevket Hoca tiplemesi gibi seyir zevki yüksek sahne performansları izleyicilerden tam not aldı.

Halk dansları ve semah gösterilerinin de yer aldığı programda, ‘İftara Doğru’ adlı skeç ve ateşbazın nefes kesen gösterisi, İskenderunlulara hafızalara kazınan keyifli bir Ramazan gecesi yaşattı.

Eğlencelere katılan İskenderunlulara Ramazan gecelerinin vazgeçilmezi soğuk şerbet ikramı da yapıldı.

AHMET COŞKUN’UN ŞİİRLERİ VE DAVUT CAN AKYÜZ’ÜN EŞSİZ PARÇALARI İSKENDERUNLULARI BÜYÜLEDİ

Gecenin finalinde şair ve aynı zamanda ses sanatçısı olan Ahmet Coşkun’un duygulandıran şiirleri ile Sanatçı Davut Can Akyüz’ün has yorumuyla hayat verdiği türkülere İskenderunlular hep bir ağızdan eşlik etti.

Birbirinden nitelikli ve eğlenceli Ramazan etkinlikleriyle buluşturulan İskenderunlular, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nda birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe, huzurla ve bir arada vakit geçirilmesine vesile olan Başkan Savaş’a teşekkür ederek hayır dualarında bulundular.

‘Mahallede Ramazan’ organizasyonu çerçevesinde ‘Ahmet Coşkun ile Hasbihal’ etkinliği 18 Haziran Cumartesi günü yapılacak iftarın ardından Kırıkhan Çarşamba Pazarı’nda Kırıkhanlılarla buluşacak.

iskenderun (2) iskenderun (4) iskenderun (5) iskenderun (6)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.