İskenderun Belediyesinden Kültür Etkinliği

Sosyal Hizmet Gençlik Derneği’nin projesi olan ve İskenderun Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen “Şeker Portakalı Projesi”nin 1. Uygulama Dönemi etkinliklerine İskenderun Emine Saadet Çarmıklı Ortaokulu’nda başlandı.
Genel Başkan Ferhan Özge Demir’in açılış konuşmasıyla başlanan projeye, projenin uygulandığı ilk okul olan Emine Saadet Çarmıklı Ortaokulu’nun müdürü İbrahim Seçkin, İskenderun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esma Ger katılarak proje hakkında değerlendirmelerde bulundular.
Proje Koordinatörü Hafize Maşide Sağlam’ın öğrencileri atölyeler hakkında bilgilendirmesinin ardından uygulamalı etkinliklere başlandı. İlk olarak canlandırıcı oyunlarla birlikte öğrencilerin ve organizasyon ekibinin tanışması sağlandı. Tanışmanın ardından Şeker Portakalı kitabının dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtımdan sonra mini oyunlarla kitap içeriği hakkında simülasyonlar yapıldı. Öğrencilere Sosyal Hizmet disiplini ve mesleği hakkında uygulamalı oyunlarla bilginlendirmelerde bulunuldu. Geçirilen eğlenceli anların kalıcılığını sağlamak için anı çarşafı boyama etkinliği gerçekleştirildi. Boyama etkinliğinin ardından istop ve yakantop oyunlarıyla öğretmen, öğrenci ve organizasyon ekibinin kaynaşması pekiştirildi.
Son olarak projenin meyvelerini vermesi dileğiyle “Şeker Portakalı Fidanı” okul bahçesine dikildi. Dikilen fidana ismini vermek üzere öğrencilere danışıldı. Çoğunluğun isteği üzerine fidanın ismi “Umut Ağacı” olarak belirlendi. Bu etkinlikle birlikte projenin ilk uygulama dönemi sona erdi.

isk (1) isk (2) isk (3) isk (4)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.