BELEN’DE ÖĞRENME ŞENLİĞİ YAPILDI

Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında, Belen Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayında 14 Haziran 2016 Salı günü saat 13:30’da 2015-2016 Eğitim öğretim döneminde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün, Meslek Okullarının Atölyelerinde ve SODES kapsamında açılan Belen Kadın Toplum Merkezi kurslarında hazırlanan eserler sergilendi.

Serginin açılışı Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN, Belediye Başkanı Adnan VURUCU, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire amirleri ile kursiyerlerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir ŞAHAN yaptığı açılış konuşmasında; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini artırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek vizyonundan hareketle “Öğrenme Şenlikleri” uygulaması başlatılmıştır. İlçemizde bu yıl birincisi düzenlenen öğrenme şenliğinin her yıl geleneksel olarak devam edecektir. “Öğrenmenin yaşı yoktur” sözünden hareketle “Kalıcı öğrenme, sevgiyle yapılan öğrenmedir.” İlkesi çerçevesinde örgünü, yaygını, engellisi yetişkiniyle her bir vatandaşımızın eğitim ve öğretimini önemseyerek ve öğrenme şenliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Program, Kaymakam AYDIN, Belediye Başkanı VURUCU ve misafirlerin kurdele kesimi ve hazırlanan 17 adet standın tek tek gezilerek kursiyerlerden bire bir uygulamalı bilgi alınmasının ardından sona erdi.

belen (1) belen (2)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.