Dünya Çevre Haftası Etkinlikleri Dörtyol’da Başladı

5-10 Haziran tarihleri arasında kutlanan “Dünya Çevre Haftası” etkinlikleri münasebetiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından çevre temizliği ve sağlığına dikkat çeken organizasyonlar Dörtyol’da başladı.

5 Haziran Pazar günü Dörtyol’da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın “Temiz Hatay, Temiz Toplum” anlayışı doğrultusunda etkinlik tertiplenmiştir. Tertip edilen etkinliğe, Başkan Savaş’ın yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Dolğun, Çevre Koruma Şube müdürleri, çok sayıda vatandaş ve çevre gönüllüsü katılım gösterdi.

Çevre kirliliğinin en büyük ana sebeplerinden biri olarak vatandaşların bu konuda yeteri kadar bilinçlendirilmediğine vurgu yapan Başkan Savaş, “Halkımız, ben çevreyi kirleteyim nasıl olsa belediye temizliyor düşüncesinden uzaklaşmalı ve daha duyarlı olmalıdır. Bizler HBB olarak çevre temizliğine çok büyük önem veriyor ve bunun göstergesi olarak da bu türlü etkinliklerle halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Sadece Hatay halkı değil dışarıdan gelen misafirlerimiz de Hatay’ın temizliğini görmeli ve temiz olan denizlerimize gönül rahatlığı ile girebilmelidirler. Samandağ ve Çevlik Sahili’nde can güvenliğini arttırmak için can kurtaranlarımızı yerleştirdik. İnşallah bu sene ve bundan sonra can kaybının yaşanmadığı bir yaz geçiririz. Büyükşehir Belediyesi olarak kardeş ilçe belediyeleri ile iş paylaşımı yapıyor ve çevre temizliğini gerçekleştiriyoruz. Sahillerimizin daima temiz kalmasını temenni ediyor ve halkımızın da bulunduğu çevreyi temiz tutması konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum” açıklamasında bulundu.

“BU YIL DÖRTYOL’A HEM İÇME SUYU HEM DE KANALİZASYON ŞEBEKESİ HİZMETİ VERMENİN GURURUNU YAŞAYACAĞIZ”

Konuşmasının devamında Dörtyol’a yapılması planlanan altyapı çalışmalarından bahseden Başkan Savaş, “Önümüzdeki günlerde Dörtyol mezbahanesini ve içme suyu şebekeleri ile kanalizasyonların ihalelerine çıkacağız. Bu yıl Dörtyol’a hem içme suyu, hem de kanalizasyon hizmeti vermenin gururunu birlikte yaşayacağız. Yapımını tamamladığımız bir arıtma tesisimiz de var. Yayla yolları ile ilgili çalışmalara başladık ama güvenlik problemleri nedeniyle çalışmalarımız durdu. Farklı bir formül üzerinde çalışıyoruz. Güvenlik problemlerini de çözdüğümüzde hemşehrilerimize söz verdiğimiz gibi çalışmalara en kısa zamanda devam edeceğiz. Ayrıca mübarek Ramazan ayınızı kutlar, ilimizdeki sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşliğin ülkemize ve tüm dünyaya yayılması dileği ile inşallah bereket ve bolluk içinde ibadetimizi gerçekleştireceğimiz bir Ramazan ayı geçiririz” ifadelerine yer verdi.

DOLĞUN: BU ETKİNLİK SAYESİNDE HATAY’DA ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLIYORUZ

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dolğun ise HBB’nin bugüne kadar titizlikle yürütmüş olduğu sahil ve çevre temizliklerinden bahsederek, bu etkinlik sayesinde Hatay’da farkındalık yaratmayı amaçladıklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından Dörtyol Balıkçı Barınağı’nı ziyaret eden Başkan Savaş, kıyıya atılan çöpleri bizzat toplayarak çöp kutularına attı. Başkan Savaş daha sonra HBB Deniz Temizleme Teknesi ile birlikte sahil ve kıyı temizliğine katılarak temizlik çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

dörtyol (1) dörtyol (2) dörtyol (3) dörtyol (4) dörtyol (5)

Önceki İçerikCHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU HABİB-İ NECCAR CAMİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Sonraki İçerikHataylı İşadamları DASİFED Ticaret Köprüsü Ağında Buluştu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.