Arsuz’da atık pil toplamada rekor

Arsuz Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAP) ile imzaladığı protokol kapsamında, atık pillerin geri dönüşümünü ve ekonomiye tekrar kazandırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği okullar arası Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası tamamlandı. 10 Ekim-30 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşen kampanya kapsamında Arsuz ilçe sınırları içerisinde 161 kilogram ile en çok pil toplayarak birincilik elde okul Nardüzü İlköğretim Okulu olurken, ikinci 48 kg. ile Akçalı Naci Uyar İlkokulu, üçüncü ise 23 kg. 200 gr. İle Konacık İlkokulu oldu.

“Atık pil, hayatınızı kabusa çevirmesin”
Kampanya kapsamında ilçe bulunan 52 okula Atık Pil Toplama kutuları yerleştirildiğini belirterek, okul yöneticilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve emeği geçen herkese geleceğe göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür eden Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şerif Akçalı, “Atık piller, hayatımızı kolaylaştırdığı gibi ömrü bittiğinde hayatımızı kabusa çevirebilir. Atık piller çöpe atıldığı veya doğaya bırakıldığı zaman havayı, toprağı ve suyu kirletmektedir. İçerisinde bulundurduğu civa, kurşun, kadmiyum gibi elementler kansere, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına da yol açabilir. Bu nedenle geri dönüşüm uygulamaları, çevre kirliliğinin önlenmesinde ve insan sağlığının korunmasında büyük önem taşımaktadır. Çevre bilincinin yaygınlaşması ve kamu sağlığının korunması anlayışıyla kullanılmış pilleri toplayanların ödüllendirildiği kampanyanın ilçemizdeki okullarda yoğun ilgi görmesinden mutluyum. Dolayısıyla, çevre ve insan sağlığı için büyük önem taşıyan kampanyaya katılım ve desteklerinden dolayı hassasiyet gösteren herkese teşekkür ederim” dereceye giren okulların önümüzdeki günlerde törenle ödüllendirileceğini söyledi.

atık pil atık yağ (2) atık pil atık yağ (6)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.