Tufan Koleji Öğrencilerine Sınav Öncesi Motivasyon

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Uzm. Klinik Psikoloğu Gamze Uygun, Özel Tufan Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerine ‘Kaygının Sebepleri ve Sınava Etkileri’ konulu sunum gerçekleştirdi. Uzm. Psikolog Uygun, Tufan Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, öğrencilere sınav anında dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarıda bulundu.
Kaygının psikolojik yönleri ve kaygıyla baş etme yolları hakkında öğrencilere bilgiler veren Uzm. Klinik Psikolog Gamze Uygun, “Kaygı, sınava motivasyon açısından belirli bir ölçüde yararlıdır. Öğrencilerin sınav öncesi ve sınav sırasında belli bir oranda kaygı duymaları da, doğaldır. Hatta bir miktar kaygı, öğrencinin daha uyanık ve dikkatli davranmasını sağlar. Fakat kaygının fazlası, öğrencide davranışsal ve fiziksel belirtiler göstermektedir. Kontrolsüz kaygı, öğrencinin gerçek performansını olumsuz etkileyecektir. Unutulmamalıdır ki, sınav sadece bilgi ölçmek için gerçekleştirilmektedir, hayatın sonu değildir. Bütün bunlara rağmen sınavla ilgili aşırı kaygılı olduğunu düşünüyorsanız, bir uzmandan yardım almanızda yarar vardır” dedi.

“Kaygılandığınız anda nefes egzersizi yapın”
Sınav zamanı kaygıyı azaltmak için öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususları açıklayan Gamze Uygun, “Sınav günü, dengeli bir kahvaltı yapmak çok önemlidir. Sınavı, güzel bir başlangıcınız olarak görün. Sınavda kaygı hissettiğiniz anda, rahatlamak için derin nefes alıp verin. Sınava olumlu bir şekilde odaklanın. Sınav sorularını sonuna kadar okuyup, sorulara dikkatimizi verdiğimizde, başarı oranımız daha çok artacaktır” açıklamasında bulundu.
Seminer sonrası Tufan Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Öncül, Uzm. Klinik Psikolog Gamze Uygun’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

gelişim (2) gelişim (3) gelişim (1)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.