İste Denizcilik Myo Öğrencileri Finalist Oldu

İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yavuz Mazlum’un koordinasyonunda, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Suphi Gezmen önderliğinde yarışmaya katılan Lojistik Programı öğrencileri Hasret Karakaş, Sevim Özkan ve Zühre Avcı kategori 1’incisi olarak finale katılmaya hak kazandı. Meslek yüksekokullarının adında “lojistik” kelimesi olan programlarında okuyan öğrencilerinin yarıştığı “Mobilya Lojistiği” konulu vaka yarışmasında finale kalan öğrenciler, Haziran ayı içerisinde İstanbul Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Kavacık Kampüsü’nde düzenlenecek olan final yarışmasına katılacak.

Finale kalma başarısı gösteren öğrencileri kabul eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ekip olarak gösterdikleri başarıdan dolayı ilgili öğretim üyelerine ve öğrencilere teşekkür etti. Bu tür başarıların önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Türkay Dereli, bu başarılar hem tanıtımımıza katkıda bulunuyor, hem İSTE ailesini motive ediyor, hem de okullarımızda verilen eğitimin kalitesinin bir nev’i tescil edilmesi anlamına geliyor diyerek, ekibe hediyeler takdim etti.

Yarışmanın amacı ilgili açıklamalarda bulunan İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yavuz Mazlum ise; “Lojistik Derneği (LODER) ve sektörün öncü şirketlerinden Mars Lojistik’in sponsorluğunda düzenlenen bu yarışmanın amacı; sektörün sorunlarını üniversite öğrencilerine aktararak araştırmacı, meraklı ve kreatif gençlerin fikirlerini ortaya çıkarmak, başarılı öğrencilerin lojistik sektörü tarafından tanınmasını ve istihdamını sağlamaktır” sözleri ile yarışmanın amacını vurguladı. Aynı zamanda üniversite – sektör ilişkilerini bu yarışmalar ile geliştirmeye çalıştıklarını belirten Doç. Dr. Yavuz Mazlum, İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun lojistik alanında daha önce kazanmış olduğu ulusal birincilik ödüllerine bir yenisini daha eklediğini ve başarılarını sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yarışmanın aşamaları hakkında bilgiler veren İSTE Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Suphi Gezmen ise; “Bu yarışma iki aşamalıdır. Birinci aşamada güncel bir lojistik vaka konusu belirlenip, yarışmaya katılan tüm takımların bu konuda çözüm üretmeleri istenmektedir. 2016’nın konusu “Mobilya Lojistiği” ile ilgilidir. Bu vaka yarışması’nın ilk turunda Hasret Karakaş, Sevim Özkan ve Zühre Avcı adlı öğrencilerimizden oluşan takımımız 74.03 puan alıp, kendi kategorisinde birinci olarak finale katılmaya hak kazanmıştır” diyerek “öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

1 2

Önceki İçerikArsuz Belediyesi, Geri dönüşüm atağını sürdürüyor
Sonraki İçerikAltın , Dolar ve Euro’da Son Durum
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.