Esnaf, Ahi Bayramını Türk Bayrakları ve Mehteran eşliğinde kutladı

İskenderun’da düzenlenen Ahi (Esnaf) Bayramını Esnaflar ile halk Türk Bayrakları ve Mehteran eşliğinde coşku ile kutladılar. Şehit Pamir Caddesinde toplanan İskenderun Esnaf Oda Başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar Türk bayrakları ve Mehter takımı eşliğinde sahile kadar kol kola girerek yürüdüler. Vatandaşlarda Mehteran takımını ve yürüyüş yapan esnaf ve halkı selamladılar.

İskenderun Sahilinde Atatürk Meydanında düzenlenen etkinlikte halka kazanlarda pişirilen Ahi pilavı, tatlı, dürüm ve çeşitli yiyecekler dağıtıldı. Kur’an-ı Kerimin okunması ile başlayan törenlerde söz alan Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, “Ahilik kurumu çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, ahlaklı ticaretin, adaletli yönetimin simgesidir. Ahilik halka dönük bir kurumdur. Ahi kendi ticari çıkarını öncelemeden halka hizmet etmeyi amaçlar. Ahilik, çırak, kalfa ve usta bağını kurarak bunlar arasında candan bir bağ oluşmasını ve böylelikle baba şefkatini, ustadan sanatı ahlakı öğrenip, meslekte olgunlaşmayı sağlamayı amaçlar” dedi. İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat ise yaptığı konuşmasında; “Ahilik kavramı çok önemlidir. Her şeyden önce şerefli olacaksın dürüst olacaksın, hoşgörülü olacaksın Bu yıl İskenderun’da 4.cüsünü kutladığımız Ahi (Esnaf) bayramındaki birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diliyorum. En azından geçmişimizi hatırlıyoruz, Osmanlıdan gelen gelenek ve göreneklerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Ahi etkinliklerinde sahne alan ve Türkiye’de ilk kez Ahi geleneğini başlatan Kırşehir Ahievren ekibi Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşanan Ahi kültürü gösterisini sundular. Yapılan konuşmaların ardından İskenderun’un en yaşlı, esnafına, hijyen bakımından iş yerini temiz tutan esnafa ve örnek bayan esnaflara Ahilik kaftanı giydirildi ve plaketleri dağıtıldı. Programın sonunda ise Sahilde toplanan vatandaşlar Mehter marşlarını coşku ile dinlediler.

İskenderun Esnaf Odaları tarafından düzenlenen Ahi (Esnaf) Bayramı kutlama etkinliklerine Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay Esnaf Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, Esnaf Oda başkanları, protokol üyeleri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

esnaf bayramıt (4) isken-ahiesnaf (2) isken-ahiesnaf (6) isken-ahiesnaf (10)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.