İSTUDER Körfez Turizmini Masaya Yatırdı

İskenderun Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, aylık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere dernek ofisinde bir araya geldi.
Gündeme ilişkin konuların istişare edildiği toplantıda Körfez bölgesi Turizm sektörü ile ilgili sorunlar ve yapılacak çalışmalar konuşuldu.

İSTUDER yönetim kurulu başkanı Sabahattin Uygun başkanlığında gerçekleşen toplantıda sezona girilirken Türkiye ve uluslar arası gündemin olumsuzlukları nedeniyle zorluklar yaşayan sektörün durumu masaya yatırıldı.

Toplantı sırasında gündeme ilişkin görüşler sunuldu. Bu kapsamda Erzin ve Arsuz arasında bulunan, sektörün tüm aktörlerinin en kısa zamanda bir araya getirilmesinin gerekliliğine, seçilmiş ve atanmış yöneticilerle bir araya gelerek “Körfez Turizm Çalıştayı” yapılmasına karar verildi.

Bölge turizminin gelişmesi ve kalkınması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirten İSTUDER başkanı Uygun; “gerçekleştireceğimiz bu çalıştayda bölgenin tarihi ve turistik değerlerini gündeme taşıyarak çalıştay sonuç raporunu İl Turizm müdürlüğüne ve Turizm bakanlığına bildirmeyi hedefliyoruz. Bölge vekillerimiz başta olmak üzere, yerel yöneticilerimizle birlikte sektör olarak sesimizi daha etkili duyuracağımıza ve güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz” dedi.

İskenderun, Arsuz, Payas, Dörtyol, Erzin ve Belen ilçelerini kapsayan Körfez turizminin detaylı olarak ele alınacağı “Körfez Turizm Çalıştayı” için İskenderun Teknik Üniversitesi, İTSO, DTO ve diğer STK’lar ile de işbirliği yapılacak. Çalıştay’ın en az üç ayrı bölge ve zamanda, üç aşamalı olması ve sonuçlarının ‘çalıştay sonuç bildirgesinde’ toplanması yönünde karar alındı.

IMG_5708

Önceki İçerikBekbele’ye Taziye Evi ve Kültür Merkezi Açılıyor
Sonraki İçerikKilit parke ve bordür taşı döşeme çalışmaları devam ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.