NEW YORK’TAKİ “TÜRK GÜNÜ GECESİNE” DAMGA VURAN MEDENİYETLER KOROSU AYAKTA ALKIŞLANDI

Amerika’da yaşayan Türklerin birlik ve beraberlik bağlarının güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen geleneksel bayram kutlamalarında Hatay’ın hak ettiği değer oranında boy göstermesini sağlayan Başkan Savaş, ilimizi uluslararası arenada en güzel şekilde temsil etmeyi sürdürüyor.

ABD’DEKİ TÜRK KÜLTÜR FESTİVALİ’NE ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU EZGİLERİYLE DAMGA VURDU

20 Mayıs Cuma günü seyircilerle buluşan konser, New York’ta Charles River FrontStation Boat Perth Amboy (NJ)‘de düzenlenen Türk Kültür Gecesi’ne unutulmayacak bir renk kattı.

Festival etkinlikleri kapsamında gerçekleşen olağanüstü konsere, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra eşi Doç. Dr. Nazan Savaş, Türk Amerikan Dernekler Federasyonu Başkan’ı Atilla Park ile çok sayıda Türk ve Amerikan vatandaşı katıldı.

NEW YORK’TAKİ “TÜRK GÜNÜ GECESİNE” DAMGA VURAN MEDENİYETLER KOROSU AYAKTA ALKIŞLANDI

Saygı duruşu ve ardından okunan Türk ve Amerika Milli Marşları sonrasında sahneye çıkan Yılmaz Özfırat ve öğrencileri, geceye özel olarak seslendirdikleri birbirinden güzel eserler ile izleyenlere doyumsuz bir gece yaşattılar.
Seslendirdikleri İzmir ve Onuncu Yıl Marşı’daizleyenler tarafından tam not alırken, bu marşlar okunurken izleyenler ellerinde Türk Bayrakları ile hep bir ağızda eşlik ettiler.

Antakya Medeniyetler Korosu’nun finalde seslendirdiği Memleketim şarkısına hep birlikte eşlik eden konuklar Şef Yılmaz Özfıratıve Koro üyelerini uzun süre ayakta alkışladılar.

Başkan Savaş’ın Türk kültürünün tanıtılmasına katkı sağlamak ve Hatay’ın eşsiz değerlerini yurt dışında da en iyi şekilde temsil etmek amacıyla katılımcılarla buluşmasına vesile olduğu Antakya Medeniyetler Korosu, Hatay’ın hoşgörü timsali ezgileriyle katılımcıların ilgi odağı oldu.

Şef Özfırat, ” Medeniyetler Korosu’nun New York’taki “ Türk Günü Yürüyüş’ü ve Türk Kültür Festivali” etkinliklerinde yer almasında en büyük desteği veren Hatay Büyükşehir Belediyesi Doç. Dr. Lütfü Savaş başta olmak üzere Türk Amerikan Dernekler Federasyonu Başkan’ı Atilla Park ‘a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Dünyaca ünlü Antakya Medeniyetler Korosunu dinlemenin ve New Yorkta yaşayan Türklere dinletmenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Pak, gittikleri her yerde Hatay’daki bir arada yaşamı kültürünü anlatan ve seslendirdikleri eserler ile barış mesajları veren Medeniyetler Korosu ile gurur duyduklarını vurgulayarak bu güzel gecede kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

SAVAŞ, ” ÖZELDE HATAY’IN GENELDE TÜRKİYE’NİN GURUR OLAN ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR”

Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali etkinliklerinin bir parçası olan Türk Günü Gecesinde olmaktan son derece onur duyduğunu ifade eden Başkan Savaş, Özelde Hatay’ın genelde Türkiye’nin gururu olarak tüm dünyaya örnek olan Antakya Medeniyetler Korosunun geceye farklı bir anlam kattığını vurgulayarak organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Antakya Medeniyetler Korosu’nun seslendirdiği ilahiler ve türkülerle güzel bir akşam geçiren konuklar, konser sonunda koro üyelerini alkış yağmuruna tuttu. Konuklar, böylesine etkileyici ve dünya ülkelerine örnek olan Medeniyetler Korosu’nu kendileri ile buluşturan bir konser etkinliğinin gerçekleşmesine vesile olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ettiler.

image_2 image_3 image_4

Önceki İçerikAltın üç haftanın dibinde
Sonraki İçerikAğrılara Nöral Terapili Çözüm
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.