MKÜ’ye TÜBİTAK’tan Proje Desteği

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun 6 Projesi Daha TÜBİTAK’tan Destek Gördü
Mustafa Kemal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrenci ve akademisyenlerinin çalışmalarından altısı TÜBİTAK-BİDEP tarafından desteğe layık görüldü.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada üniversitelerin ürettikleri bilgi, yetiştirdikleri insan kaynakları, oluşturdukları toplumsal fayda ve hizmet kalitesi ile toplumun ve insanlığın esin kaynağı olduğunu ifade ederek ‘Mustafa Kemal Üniversitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu 7 yıllık geçmişi ile Üniversitemizin genç akademik birimlerinden olmasına rağmen, eğitim-öğretim ve araştırma safhalarında hedeflerini sürekli güncele doğru yenilemekte ve paydaşlarına yönelik hizmet kalitesinin arttırılmasında toplumumuzun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmaktadır. Yüksekokulumuz hem akademik yönü hem de toplum temelli fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetleri ile gurur duyulacak noktaya doğru adım adım ilerlemektedir.’ dedi.

Korkmaz, okulun gerek eğitim-öğretim gerekse sunduğu fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamaları ile, çocuğundan yaşlısına, engelli bireyine kadar kendi toplumundaki her bir bireyin çevresiyle, bölgesiyle, milletiyle ve farklı bilim alanları ile bütünleşmesini amaçladıklarına vurgu yaparak sürekli çalıştıklarını ve projeler ürettiklerini belirtti.
Doç. Dr. Korkmaz, öğrencilerin ve akademik personellerin dayanışma içerisinde projeler hazırladıklarını ve bu projelerin 2013 yılı 2.döneminde 5, 2014 yılı 2.döneminde 4 projenin; 2015 yılı 2.döneminde ise 6 projenin daha TÜBİTAK-BİDEP tarafından desteğe layık görüldüğünü söyledi.

Korkmaz, destek alan projelerin ‘Genç Bireylerde Mobil Telefon Kullanımı ile Boyun Ağrısı Arasındaki İlişkinin Araştırılması’, ‘Doğu ve Batı Müziğinin Hemipleji Hastalarında Motor ve Ruhsal Durum Üzerine Etkinliğinin Araştırılması’, ‘Serebral Palsy’li Çocuklarda Ayak-Ayak Bileği Kinesiolojik Bantlamasının Statik ve Dinamik Denge Üzerine Etkisinin İncelenmesi’, ‘Diabetli Hastalarda Aktif Video Oyunu Eşliğinde Yapılan Egzersizlerin Kognitif Fonksiyon, Denge, Kardiyopulmoner Endurans Üzerine Etkisi’, ‘Sigara Alışkanlığınızı Egzersiz Alışkanlığına Dönüştürelim’ ve ‘Serebral Palsili Çocuklarda Fizyoterapi Yoga Uygulamasının Uyku Kalitesi, Solunum Fonksiyonları, Depresyon ve Spastisiteye Bağlı Ağrı Üzerine Etkisi’ başlıklı projeler olduğunu belirterek ‘Projelerimiz, 193 üniversiteden çok sayıda öğrencinin ve öğretim elemanının projeleri arasından sıyrılarak TÜBİTAK-BİDEB tarafından 2015 yılı 2. dönem kabul edilen 386 proje arasında yer alan multidisipliner yaklaşımlı çalışmalar arasına girmeye hak kazanmıştır.’ dedi.

01

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.