Ağrılara Nöral Terapili Çözüm

Yaşadığı şiddetli ağrılar nedeniyle Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Özgür Elçim’in uygulamış olduğu nöral terapi seanslarına başlayan Sibel Ağlar ve Leyla Şensoy, ağrılarından kurtuldu.
İlaç tedavisiyle sağlanamayan ağrıların tedavisini, nöral terapiyle gerçekleştirdiklerini belirten Uzm. Dr. Özgür Elçim, uygulamanın hiç bir yan etkisinin bulunmadığını; tansiyon, şeker, kalp gibi hastalıkların tedaviyi engellemediğini ifade etti.

“NÖRAL TERAPİ ENJEKSİYON TEDAVİSİDİR”
Nöral Terapinin, enjeksiyon tedavisi olduğunu söylenen Uzm. Dr. Özgür Elçim, “Nöral terapi uygulamaları, genellikle ince küçük insülin iğne uçları kullanılmaktadır. Tedavi süresi hastaya özel değişmekte olup, genellikle 10 seansı geçmemektedir. Genellikle birkaç ayda bitirilen nöral tedavilerde, uzun vadede şikâyetler tekrarlanırsa tedaviye kaldığı yerden devam edilebilmektedir. Nöral terapi; migren, gerilim tipi baş ağrısı, trigeminal nevralji, küme Baş Ağrısı, fibromiyalji (yumuşak doku romatizması), bel-boyun-sırt ağrısı ve fıtıkları, omurga kireçlenmeleri, tüm nevraljilerde (zona ağrısı, nöropatik ağrı, sinir travmaları), sinir sıkışmaları (karpal ve kübital tünel sendromu), diz, omuz ağrısı, tendinit, spor yaralanmaları, fibromiyalji diğer romatizmal hastalıklarda uygulanmaktadır” açıklamasında bulundu.

“TEDAVİYLE AĞRILARIMDAN KURTULDUM”
Nöral terapiden sonra üç yıldan bu yana herhangi bir ağrı yaşamadığını belirten Sibel Ağlar, “Kusmaya kadar giden baş ağrılarım vardı. 2013 yılında nöral terapi ile baş ağrılarım tamamen kesildi. Üç yıldan bu yana herhangi bir ağrı yaşamadım. Terapi sonrası ilaç kullanmayı bıraktım. Daha önce günde en az üç tane baş ağrısı ilacı kullanmak zorunda kalıyordum” şeklinde konuştu.
Ameliyat sonrası bel ağrısını nöral terapiyle atlattığını belirten Leyla Şensoy ise, “Ben iyi yıl önce safra kesesi ameliyatı oldum. Ameliyattan sonraki süreçte, aşırı derecede sağ omuzumun ağrıdığını hissettim ve bu ağrı hiç geçmemişti. Omuzdan başlayan ağrımı, sırtımda ve göğsümde hissetmeye başladım. Ağrılarım giderek şiddetleniyor, nefes alıp vermekte dahi zorluk çekiyordum. Hareketlerimi bile kısıtlamaya başlayan ağrılarım nedeniyle; dahiliye doktoruna, göğüs hastalıklarına, genel cerrahiye, ortopedi birimine gittim. Çeşitli tahliller ve tetkikler yapıldı ve ağrılarımın kas ağrıları olduğu söylendi. Bir süre ilaç kullandım, ancak ağrılarım devam etti. Son olarak gittiğim hekim, fizik tedavi birimini önerdi. Bende yaklaşık bir ay önce Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özgür Elçim’e geldim. Kendisi bana nöral terapiyi önerdi ve aynı gün tedaviye başladı. Üçüncü seansın sonunda ağrılarımın azaldığını ve rahatladığımı hissettim. Beşinci seansın sonunda ise ağrılarımda yüzde 70 oranında azalmalar vardı. Uygulanan tedavi sayesinde ağrılarım kalmadı diyebilirim. Doktorum Özgür Elçim’e teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

gelişim

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.