Başkan Savaş, 35. Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali Kapsamında Abd’de

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından 1981 yılında Ermeni terörünü lanetlemek amacıyla başlatılan ve 1991 yılından bu yana çeşitli şenliklerle kutlanarak geleneksel bir hale gelen Türk-Amerikan dostluk bayramında New York’taki 35. “Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali” kapsamında önemli görüşmeler gerçekleştiriyor.

“TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ’NÜN TÜRKİYE’NİN ABD’DEKİ DURUŞUNA KATKI SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

35 yıldır süre gelen bir gelenek olarak dikkat çeken ‘Türk Günü Yürüyüş‘ü etkinlikleri, Türkiye’nin güzelliklerini ve zenginliklerini tanıtmakla kalmayarak, Amerika’da yaşayan Türklerin birlik ve beraberlik içerisinde kaynaşmasını sağlıyor.

Türkiye’nin ABD’deki duruşuna katkıda bulunulmasının amaçlandığı festivalde, ABD’de adeta simge haline gelen yürüyüşte Türk – Amerikan toplumlarının insani değerler noktasında kaynaşmasına katkılar sunacak.

BAŞKAN SAVAŞ, TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ ÖNCESİNDE NEW YORK BELEDİYESİ KÜLTÜR- TURİZM DAİRE BAŞKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Festival etkinlikleri, Wall Street’teki Bowling Green Park’ta bulunan Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle başladı. Etkinliğin ilk gününde Başkan Savaş, ve eşi Doç. Dr. Nazan Savaş Amerika Kültür- Turizm Bakanlığı’na bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

HATAY’IN TANITIMI VE ALT YAPISI HAKKINDA FİKİR ALIŞVERİŞLERİNDE BULUNULDU

New York Belediyesi Kültür Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz ile bir araya gelen Başkan Savaş, Hatay’ın tanıtımı ve alt yapısı hakkında bilgiler paylaşarak fikir alışverişinde bulundular.

FESTİVAL, TÜRK KÜLTÜR GECESİ İLE DEVAM EDECEK

Antakya Medeniyetler Korosu’nun da katılım gösterdiği ve renk katacağı festival, 19 Mayıs Perşembe gününün akşamında Brooklyn Belediye Sarayı’nda gerçekleşecek olan Türk Kültür Gecesi ile devam edecek.

image (1) image (3) image

Önceki İçerikBinlerce Hataylı, Hakkâri Şehidini Uğurladı
Sonraki İçerikİSTE’de “3-Boyutlu Yazıcı ve Endüstri 4.0” Çalıştayı Yapıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.