Büyükşehir’den Haritacılara Büyük Kolaylık

HBB’nin ana binasına Hatay’ı kapsayan GPS (Global Positioning System; Küresel Konumlama Sistemi) sabit referans istasyonu monte edildi. GPS sistemi sayesinde hâlihazırdaki haritaların dinamik hale getirilmesi ve coğrafi bilgi sistemlerine hızlı bir şekilde veri üreterek veri güncelliğini sağlayacak şekilde teknolojiden faydalanılacak.
Bu sistem ile yapılacak yolun, bahçenin, parkın ve göletlerin haritalama alanında veri alınmasının kolaylaştırılması amaçlanıyor. Haritacılık faaliyetleri içerisinde yer alan ve gelişen teknolojiler ile birlikte uydu bazlı konumlama tekniği olarak tanımlanan sistem sayesinde hem belediyeye bağlı hem de serbest olarak çalışan haritacılar bu sistemden faydalanabilecektir.
BAŞKAN SAVAŞ: ÇÖZÜM ODAKLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZI GELİŞTİRMEK İÇİN TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, sunulan bu hizmetle ilgili olarak yaptığı açıklamada “ Biz her zaman ‘pratik çözümler üretiyor, teknolojiye ayak uyduran hızlı yöntemlerle hizmetleri hayata geçiriyoruz. Hızlı, pratik ve kalıcı çözümler üreten belediyecilik anlayışımızı geliştirerek halkımızın mutluluğu için teknolojik gelişmeleri yakından takip etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

hbb

Önceki İçerikArsuz Sahil Düzenleme Projesi Bitme Aşamasında
Sonraki İçerikFeyezan Kanalında Çalışmalar Hızla İlerliyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.