Ticaret Meslek Lisesi Mezunları deneyimlerini öğrencilerle paylaştı

İskenderun Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Derneği ve Gençlik Merkezinin organizasyonu ile düzenlenen sempozyumda, Ticaret Lisesinden mezunu alan ve iş hayatına atılan konuşmacılar tecrübelerini öğrenciler ile paylaştılar. İskenderun Gençlik merkezinde düzenlenen sempozyuma konuşmacı olarak İskenderun Ticaret Meslek Lisesinden mezun Mali Müşavir Hayat Felah Köybaşı, MAB. Makine sahibi Mehmet Ali Bulut, Gazeteci Mürsel Seher ve Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Bağrıyanık katıldı.

Program öncesi konuşma yapan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin,”Gençlik merkezimizde öğrencilerimiz için önemli projelerimi bulunuyor. Burası sizin. Sizlerin gayretleri ile burada daha nice başarılı çalışmalarda birlikte olacağız” dedi.Meslekte 20 yılını dolduran Ticaret Meslek Lisesi Mezunlarından Gazeteci Mürsel Seher; basının bir kamu görev olduğunu ve yaptıkları işin inceliklerini sine vizyon destekli olarak anlattı. İskenderun’da yerel ve ulusal basın kurumuşlarında çalışan ve önemli başarılara imza atan Gazeteci Seher, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Basın ve halkla İlişkiler konusunda meslek sahibi olmak isteyen öğrencilere mutlaka üniversite ve en az iki yabancı dil öğrenme tavsiyelerini tavsiye ediyorum. Tabi bu işte istek ve heyecan mutlaka olmalı” dedi.

Mali Müşavir olan Hayat Felah Köybaşı, ise muhasebeciliğin incelikleri hakkında konuşma yaparken, Mab. Makine sahibi aynı zamanda İTSO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Bulut’da öğrencilere, hedeflerinin daima büyük olması için çalışma yapmaları tavsiyelerde bulundu. Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Bağrıyanık ise, “Ticaret Meslek Lisesi Mezunu olmak ayrıcalıktır. Mezun olduğunuz zaman sadece meslek mensubunu değil, daha değişik okullarda okuyabilir, meslek sahibi olabilirsiniz. Yeter ki azim ve gayretle çalışın Ama mutlaka bir üniversite okuyun” dedi. Tören sonunda ise İskenderun Rotary Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kert ve Gençlik Merkezi müdürü Ahmet Keskin, konuşmacılara çiçek ve kitap takdiminde bundular. Programın sonunda ise sahneye çıkan İskenderun Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fuat kaya, “Dernek olarak okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizi bir çatı altında toplamayı ve arkadaşlıklarımızın devam etmesi için çalışmalar yapmaktayız. Bu gün burada okulumuzdan mezun olan arkadaşlarımız tecrübelerini bizimle paylaştılar. Hepsine teşekkür ediyorum ve bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen Gençlik merkezimize, okulumuz yöneticilerine ve dernek yönetim kurulu üyelerime te ayrıca teşekkür etmek isterim” diye konuştu.

gençlik merkezi sempozyumu (1) gençlik merkezi sempozyumu (2) gençlik merkezi sempozyumu (3) gençlik merkezi sempozyumu (6)

Önceki İçerikBaşkan Savaş,85 Kişilik Temizleme Ekibimiz,Teknik Donanımımızla Deniz ve Sahillerimiz Tertemiz Olacak 

Sonraki İçerikHatay Dağlıca Şehidini Sonsuzluğa Uğurladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.