İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Engelli Vatandaşların Yemin Törenine Katıldı

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Engelliler haftası dolayısı ile Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından Serinyol 121’inci Er Eğitim Alayı’nda düzenlenen engelli vatandaşların “Temsili Askerlik” yemin törenine katıldı.
Düzenlen törene ise Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli,121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Özcan, Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ve derneğe üye engelli vatandaşlar ve aileleri de katıldı.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı açıklamada “düzenlenen törenle aralarında İskenderun Engelsiz Derneğine üye engelli vatandaşlarında bulunduğu 102 engelli yemin ederek askerlik görevlerini tamamladı. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Yemin eden engelli gençlerimiz gerçek birer asker oldu. Fazla söze gerek yok. Bu çocukların gözlerine bakın. Hepsi gerçek birer çakı gibi asker oldu. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
İskenderun Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ise yaptığı açıklamada, derneğe üye engelli vatandaşlarımızı “Temsili Askerlik” görevini yapmak için Serinyol’a getirdiklerini belirterek engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Seyfi Dingil, ant içerek temsili askerlik görevlerini tamamlayan engelli vatandaşların terhis belgelerini dağıtarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Resmigeçit töreninin ardından asker olmanın heyecanını yaşayan engelli vatandaşlar daha sonra aileleriyle birlikte öğlen yemeği yedi.
Ayrıca engelli gençler üzerindeki askerlik kıyafetlerini hatıra olarak yanlarında götürdü.

1 3 9 14

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.