Başkan Savaş,85 Kişilik Temizleme Ekibimiz,Teknik Donanımımızla Deniz ve Sahillerimiz Tertemiz Olacak 


HBB, bünyesine kattığı iki deniz temizleme teknesiyle denize kıyısı olan ilçelerin 186 Km uzunluğundaki sahili ile birlikte Çevlik, Arsuz, Gülcihan, Payas, İskenderun, Dörtyol ve Erzin’de bulunan plajları temizleyerek halkın hizmetine sunma çalışmalarına başladı.
HBB Çevre Koruma Müdürlüğü, 17,5 metre uzunluğundaki Sea Cleaner-1 ve 10,8 metrelik Başaran-6 tekneleri sayesinde ve kurduğu donanımlı temizlik ekipleri ile her gün
Denizle irtibatı bulunan tüm ilçelerin kıyı şeridinde, karaya vuran ve su yüzeyinde kirlilik oluşturan ambalaj, çöp ve benzeri katı atıkların yanı sıra çevre kirliliğine sebep olan pislikler, deniz süpürgesi ile taranarak temizleniyor.

Başkan Savaş, Dünyanın en uzun 2.ci kumsalına sahip Çevlik’te çöp atıklarını toplamada kullanılan traktörün direksiyonuna geçerek sahillerde yapılan temizlik çalışmalarının kalitesini bizzat yerinde tatbik etti. Karadaki çalışmaların ardından Başkan Savaş ve beraberindeki heyet, HBB’ye ait çöp toplama teknesi ile kısa bir deniz turu yaparak çalışmaların niteliği hakkında bilgiler aldılar.
DALGIÇLAR, BAŞKAN SAVAŞ’I DENİZDE TÜRK BAYRAĞI AÇARAK KARŞILADILAR
Beraberindeki heyet ile daha sonra Çevlik Limanına geçen Başkan Savaş’ı dalgıçlar denizde Türk bayrağı açarak unutulmayacak bir sürprizle karşıladılar.
Başkan Savaş: Bu Yıl 85 Kişilik Temizleme Ekibimiz Ve Teknik Donanımımızla Deniz Ve Sahillerimiz Tertemiz Olacak
Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Savaş, yaptığı açıklamada “Bu sene de geçen yıl yaptığımız çalışmalarımızı daha da genişleterek Hatayımızınyüz akı ve turizm potansiyeli olan sahillerimizi, denizimizi daha temiz bir hale getirmek için elimizden gelen tüm gayreti ekip arkadaşlarımızla birlikte göstereceğiz. Geçen yıl yaptığımız çalışmalarda 55 işçi 2 traktör iki tekne ve iki çöp kamyonuyla 152 ton çöp topladık. Bu yıl Nisan ayına kadar geçen sürede 50 ton civarı çöp toplandığını öğrendik. Üç ülkeyi gezerek ülkemizde dökülen Asi Nehri denizimizi kirletmektedir. Bu yıl 186 Km’lik kıyı şeridimizi ve denizlerimizi temizlemek için 85 kişiden oluşan daha büyük ekibimiz ile denizimiz ve sahillerimizin temiz olması için çalışacağız” dedi.
“CANKURTARAN EKİPLERİMİZİ, BOĞULMA VAKALARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN GÖREVLENDİRDİK”
Denizdeki can güvenliğine dikkat çekerek değerlendirmelerine devam eden Başkan Savaş, “Bildiğiniz üzere Samandağ’da boğulma vakalarının sıkça yaşanmasına karşı bu üzücü vakaların önüne geçmek ve halkımızın can güvenliğini sağlamak için cankarturan ekiplerimizi hemşehrilerimizin hizmetine görevlendirdik. Halkımızın daha sağlıklı bir çevrede, daha güvenilir bir ortamda tatillerini geçirmeleri ve geleceği daha aydınlık bir Hatay için arkadaşlarımızla birlikte Hatay için en güzelini yapmaya devam edeceğiz. Bizim de halkımızdan naçizane isteğimiz Asi Nehrimizi, denizlerimizi ve kendileri tarafından kullanılan sahillerimizi
kirletmemeye gayret ederek yapılan bu temizlik çalışmalarına katkı sağlamalarıdır. Çöp atıklarınıvatandaşlarımızın kullanımına sunduğumuz çöp kutularına atmalıyız. Bu yılın kazasız, ölüm olaylarının yaşanmadığı ve özellikle deniz turizmi açısından huzurlu geçmesini dileyerek, sahillerde yapılan temizliğin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
DOLĞUN: BAŞKANIMIZIN TALİMATIYLA ÇALIŞMALARIMIZI ÖZENLE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ 

HBB Çevre Koruma Dairesi Başkanı Dolğun da yaptığı açıklamada, “Açık denizlerden ve Lübnan’dan doğup Hatay’dan geçerek Akdeniz’e dökülen Asi Nehri’nin taşıdığı evsel, tarımsal ve sanayi kaynaklı atıklar, sahillerimizi ve denizlerimizi kirletmektedir. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla bu kirliliğin giderilmesi ve önlenmesi için çalışmalarımıza başladık. İnsanların bilinçsizce attığı çöpler kıyılarımızda kötü bir görünüme sebep olmaktadır. Daha bilinçli ve çevreye duyarlı bir toplum yaratmak için Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışmalar yapmaktayız. Kumsal temizleme çalışmalarında atıkların türüne göre ambalaj atıkları için mavi, diğer atıklar için siyah poşet kullanıyoruz. Ambalaj atıkları geri dönüşüm kutularıyla, diğer atıklar çöp kamyonlarıyla alınmaktadır”dedi.
ÇALIŞMALARDA, DENİZ KAPLUMBAĞALARININ YAŞAM ALANLARINA DİKKAT EDİLİYOR
Deniz kampumbağalarına da değinen Dolgun, “Her yıl mayıs ayında yumurtalarını bırakıp eylül ayında yumurtadan çıkarak nesillerini sürdürüyorlar. Sahil temizlik çalışmalarımızda bu dönemde yumurtalarını bıraktıkları bölgelere kırmızı çubuklarla işaretleyerek insanları bilinçlendiriyor ve yuvalara dikkat etmelerini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan incelemelerin ardından Başkan Savaş ve beraberindeki heyet, Sahil Güvenlik Komutanlığını ziyaret ederek, istişarelerde bulundu.
VATANDAŞLARDAN, ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDEN BAŞKAN SAVAŞ’ TEŞEKKÜR
Deniz kenarındaki yoğun temizlik çalışmalarına tanık olan vatandaşlar, kent estetiği açısından çevre ve deniz temizliğine büyük bir önem veren, aynı zamanda il genelinde yapılan tüm temizlik çalışmalarını yakından takip eden Başkan Savaş’a, duyarlılığından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

image_3 image_7 image_8 image_11

Önceki İçerikBaşkan Savaş, Hizmet İstişareleri Kapsamında Hatay’ın Her Yerinde
Sonraki İçerikTicaret Meslek Lisesi Mezunları deneyimlerini öğrencilerle paylaştı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.