Trafik Haftası Törenlerle Kutlandı “Sevdiklerinizden Hızla Uzaklaşmayın”

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası önceki gün Dörtyol’da etkinliklerle kutlandı.
7-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Salonunda saat 10;00’da bir program tertiplendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalara Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Hakan Turan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Öztürk, Gençlik ve Spor Müdürü Selçuk Kayhan, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Şoförler Odası Başkanı Yavuz Çelebi, Kafalet Kooperatifi Başkanı Ali Gün, Okul Müdürleri, Daire Amirleri ve öğrenciler ile çok sayıda şoför esnafı katıldı.
Trafik Haftasıyla ilgili konuşmayı Başpolis Memuru Fettah Yeşil yaptı. Fettah Yeşil bu yıl Karayolu Trafik Güvenliği Haftası’nın “Sevdiklerinizden Hız’la uzaklaşmayın” temasıyla ülke genelinde kutlanmakta olduğunu belirten konuşmasının ardından ülke, il ve ilçedeki trafik olaylarını içeren bir sunum gerçekleştirdi.
Dörtyol Mobese sisteminde yıl içerisinde kaydı tutulan trafik kazalarının videolarının seyredilmesinin ardından hafta dolayısıyla ilk orta ve liseler arası yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Birinci olan eserler seslendirildi.
Yılın Trafik Polislerine takdirname ve ödüllerinin verilmesini Şoförler Odası Başkanı Yavuz Çelebi ile yılın şoförlerine takdirname ve ödüllerinin verilmesi izledi.
Salon programını sunuculuğu başarıyla yapan Karahasan Paşa Ortaokulu Öğretmeni Zarife Yalçın’a çiçek takdim edilmesiyle son buldu.
Salon programının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde motosiklet sürücülerine protokol tarafından kask dağıtıldı. Ayrıca emniyet kemeri takan sürücülere de hediye çekleri verildi.

trafik (1) trafik (2)

Önceki İçerikHakkari’de 8 şehit
Sonraki İçerik2. Bilim ve Sanat Şenliğine Yoğun İlgi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.