Hakkari’de 8 şehit

Hakkari’nin Çukurca ilçesinin kırsal bölgesinde 04.50 sularında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çatışma sırasında 6 asker şehit oldu. Yaklaşık bir saat sonra çatışma bölgesine ulaşan bir Cobra helikopter de düştü. İki pilot da şehit oldu.

Helikopterin düşme nedeni henüz bilinmiyor.

8 askerin de yaralandığı çatışmanın devam ettiği ve bölgede sıcak temasın sürdüğü bildirildi. Bölgeye destek için F-16 uçakları gönderildi. İnsansız hava araçlarının yerini tespit ettiği terörist gruba yönelik müdahale devam ediyor.

Genelkurmay’ın açıklaması şöyle:

“13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 04.50 sularında, Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.

Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir.

son_dakika_aci_haber_h3644

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.