İlber Ortaylı Söyleşisinde Salon Doldu Taştı

Dörtyol Belediyesi Kültür Konferansları kapsamında Dünyaca Ünlü Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı önceki gün akşam Halk Eğitim Merkezi Salonunu dolduran hemşerilerimize bir tarih ziyafeti sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Dörtyol Belediyesi ve Dörtyol Belediyesinin bütün çalışanları adına Dörtyol insanını, bölge insanını, misyonumuza ve kutsaliyetlerimize değer veren bütün gönül dostlarını saygıyla hürmetle selamlarken bu güzel akşamda haftanın ilk mesaisinin akşamında sizlerle birlikte olmak bizler için onurdur, gururdur. Bu onuru bizlere yaşatan Prof. Dr. İlber Ortaylı hocama tekrar saygılarımı sunuyorum. Sözün üstadı burada arımızdayken ben lafı fazla uzatmak istemiyorum. Ama sosyal belediyecilik adına ortaya koyduğumuz eserlerde, kültür belediyeciliği adına ortaya koyduğumuz bu eserlerde emeği geçen başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz olmak üzere tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

Özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüye davet edilen Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı Osmanlı’nın tarihi mirası başta olmak üzere birinci dünya savaşı, Balkan Savaşları ve bu savaşların kurtuluş savaşına olan yansımalarını içeren lezzetli bir sohbet yaptı.
Dünyanın savaşlarla ve salgın hastalıklarla bitkin ve harap olduğu bir dönemde, açılık ve sefaletin tüm dünyayı kuşatması altına almış iken dahi Çukurova bölgesinin verimli toprakları sayesinde bu açlığı ve yoksunluğu fazla hissetmemiş olduğundan bahsetti ve özellikle bu bölge halkının kurtuluş savaşı başladığında diğer yerlere göre çok daha dirençli ve dirayetli olduğundan bahsetti.

Kasım 1918’de Güney cephesinin işgalinin hemen ardından Aralık ayında Dörtyol ilçesinde İlk Kurşun’un sıkılmasıyla başlayan milli mücadelenin Maraş’ta, Antep’te ve İzmir’de sürdüğünden bahsetti.

Halk Eğitim Merkezi Salonu içerisindeki koltukların yanı sıra çok sayıda ek sandalye getirilmiş olmasına rağmen birçok vatandaş konferansı ayakta ve yerlere oturarak keyifle dinledi.
Halk Eğitim Merkezi bahçesine yerleştirilen 500 sandalyede ise vatandaşlar Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın tarih söyleşisini sinevizyondan izledi.
Konferans sonunda Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya çiçek ve plaket takdim etti.

dörtyol (1) dörtyol (2) dörtyol (3)

Önceki İçerikBelen’de Trafik Haftası Kutlandı
Sonraki İçerikDoğan Erten, “Vakıf Kültürü Toplumun Temelini Oluşturur”
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.