Doğan Erten, “Vakıf Kültürü Toplumun Temelini Oluşturur”

Erten; yaptığı yazılı açıklamasında : “Vakıf kavramı; bir kişinin, belirli bir hizmetin yerine getirilmesi ya da başkalarının yarar¬lanması için malını, mülkünü ya da parasını bağışlaması anlamını içermekle beraber vakıf çalışmaları da toplum yararına yapılmış hizmetleri içermektedir. Ülkemizde sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda önemli işlevlere sahip olan vakıflar, aynı zamanda hayır kurumları niteliğindeki sosyal hizmet tesisleridir. Türk kültüründe köklü bir yeri olan vakıfların temel işlevi; kültürümüzün temelini oluşturan sevgi, barış, hoşgörü ve dayanışmanın sembolü olarak maneviyatımızı güçlendirmek olarak ifade edilebilir.” Dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Doğan Erten, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Yüzyıllar boyunca birçok faydalı hizmeti yürütmüş olan; aynı zamanda topluma ahlâk, fazilet ve karşılıklı sevgi, saygı hislerini aşılayan bu köklü kuruluşlar, özellikle Osmanlı İmparatorluğu zamanında en ileri seviyeye ulaşan hizmetleri ile toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına büyük ölçüde katkıda bulunmuştur. Hala varlığını sürdüren vakıflar; hizmet alanlarını toplumun ihtiyaçları oranında artırarak devam ettirmiştir. Böylesine anlamlı bir hizmetin sürekliliğini sağlamayı hepimiz görev edinmeli ve tarihin izlerinin yaşandığı bu değerli eserlere sahip çıkmalıyız.

Vakfetme geleneğinin yaşatılmasına katkı sağlayan başta T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü olmak üzere tarihimize ve geleneklerimize sorumluluk hissiyle bağlı olan tüm kurum ve kuruluşlara, ayrıca vakfetme anlayışını benimsemiş hayırsever ve duyarlı vakıf gönüllülerine en kalbi şükranlarımı sunar, tüm vatandaşlarımızın Vakıf Haftası’nı kutlayarak “Vakfet, Yaşat ve Yaşa” anlayışının herkesçe benimsemesini ve toplumun tüm kesimlerine yayılmasını dilerim.”

doğan erten

Önceki İçerikİlber Ortaylı Söyleşisinde Salon Doldu Taştı
Sonraki İçerikAntakya Ve Körfez Gruplarında Oynanan Müsabakalar Nefes Kesiyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.