Afacanlar Tiyatro Oyuncusu Oldu

Nisan ayında miniklerin kestiği kurdeleyle görkemli bir açılış yapan Afacanlar Kreş ve Çocuk Kulübü kısa zamanda sosyal faaliyetle ilçede gözle görünür bir fark yaratacağını yaptığı tiyatro günüyle ortaya koydu. Adana Sanat Tiyatrosunun oyuncularının “Balarısı ve Boncuk” adlı müzikli çocuk oyunu büyük beğeni topladı.
Aileleriyle birlikte tiyatro oyununu seyreden Afacan Kreş ve Çocuk Kulübünün minik öğrencileri tiyatroyu seyrederken bir anda kendilerini tiyatro oyunun içerisinde buldu. Tiyatro oyununa minik öğrencilerin de dahil edilmesi aileleri de heyecanlandırdı ve çocuklarının yeteneklerini ve doğaçlama olarak sergiledikleri oyunları hayranlıkla izlediler.
Afacanlar Kreş ve Çocuk Kulübünün işletmecisi emekli eğitimci Emel Çınar etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Oyun, karşılaşılan bütün zorluklara rağmen bir amacın peşinde azimle koşan ve sonunda amacına ulaşan Balarısı’nın yolda karşılaştığı diğer kahramanlar sayesinde dostluğun, iyiliğin ve dürüstlüğün önemini kavrayışını ele almakta. Başkaları sinsice ve çıkarcı bir şekilde davransalar dahi, insanın doğru yoldan ayrılmaması gerektiğini eğlenceli bir dil ile anlatan oyun, aynı zamanda ön yargılarla insanlara yaklaşmanın bizi ne denli büyük yanılgılara sürükleyeceğini de gözler önüne seriyor. Ayrıca Bal arılarının doğadaki bozulmadan nasıl etkilendikleri vurgulanıyor. Tüm bunların yanı sıra çalışkanlığın önemine de vurgu yapan oyun, tembelliğin ne derece kötü bir davranış olduğunu, çalışkanlıkla en zor işlerin üstesinden çabucak gelinebileceğini müzik ve danslar eşliğinde sergiliyor. Balansı, Boncuk, Tilki gibi alegorik kahramanları sayesinde miniklerimiz renkli bir hayal dünyasına taşındı. Amacımız bazı değerleri minik yavrularımıza erken yaşlarda kazandırmak” dedi.

tiyatro (1) tiyatro (2)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.