Hbb Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1’inci Oturumu Gerçekleşti

2016 Mali yılı bütçesine istenen Ek bütçenin görüşüldüğü madde ile ilgili açıklamalarda bulunan HBB Fen İşleri Etüt Proje Şube Müdürü Hasan Ziya Hamidoğlu, Yayladağı’ndan Kırıkhan’a, Defne’den Altınözü’ne kadar tüm ilçelerde yapılacak ve Hatay halkının yaşam kalitesini yükseltecek ve katkılar sunacak tüm projeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

PAC MEYDANI PROJESİ EN YAKIN ZAMANDA HAYATA GEÇEREK ADLİYE- ARSUZ KATLI KAVŞAĞI GİBİ ULAŞIMA ÇARE OLACAK

İskenderun İsmet İnönü Kavşağı ve Tayfur Sökmen Bulvarı(PAC Meydanı) yolunda yapılması planlanan Battı- Çıktı Kavşağı hakkında açıklamalarda bulunan HBB Ulaşım Daire Başkanı Muhammed İkbal Polat, “Bundan önce hayata geçirdiğimiz İskenderun Arsuz- Adliye Katlı Kavşağı projemiz gibi bu projemiz de bölge trafiğinin rahatlaması için büyük önem teşkil ediyor. 50 bin araç kapasiteli bölgede gerçekleştireceğimiz bu proje ile hem yaya hem de araç güvenliğini sağlayacak ve trafik yoğunluğunu da çözeceğiz. Her geçen gün artan araç ve insan sayısını göz önünde bulundurarak bu projeyi hazırladık. Aynı zamanda projeyi hazırlarken şehir estetiğini ve mimarisini de göz önünde bulundurup hayata geçirerek çözüm üretmiş olacağız ve Hatay halkımızın rahat bir şekilde ulaşım yapmasını sağlayacağız.

“HBB, HİZMETLERİYLE HATAY’IN HER NOKTASINDA OLMAYA VE HATAY HALKINA TEMAS ETMEYE DEVAM EDECEK”

Hazırlanan bu projenin ulaşımı rahatlatacak uzun vadeli bir çalışma olduğunu belirten Başkan Savaş, “Biz bu projeyi hazırlarken İskenderun Ticaret Odası’nın(İTSO) ev sahipliğinde şehrin tüm dinamikleriyle bir araya gelerek hazırladık. Hazırlanan birçok proje arasında en beğenilen proje bu olduğu için sizlerle paylaştık. 10 gün içerisinde yine İTSO’nun ev sahipliğinde bir araya gelerek projeyi detaylandıracağız. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hizmetlerimizi ihtiyaç durumuna göre ilçelerimize ve mahallelerimize götüreceğiz. Geç kaldığımız bölgeler muhakkak var; ancak siz de takdir edersiniz ki her proje zaman alıyor ve hemen çıkmıyor. Hepsinin ayrı ayrı arsa çalışması, altyapı çalışması, ihale süreci var. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri Hatay’ın her noktasında olmaya ve Hatay halkının bütününü kapsayacak şekilde devam edecektir” diyerek altyapı ve üstyapı çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarına ara vermeden ve hız kesmeden devam ettiğini sizlerin vereceğiniz katkı ile de bu sürelerin kısalabileceğini belirtti.

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISININ 2’NCİ OTURUMU ÇARŞAMBA GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK

HBB Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’na Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen 2015 Mali yılına ait gelir- gider kesin hesap cetvellerinin ve 2016 Mali yılına ait ek bütçenin yeniden görüşülmesi için ara verildi.

Toplantının 2’nci oturumu, 11 Mayıs Çarşamba günü saat 13.00’te HBB Meclis Salonu’nda gerçekleşecek.

büyükşehir

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.