Hatay CHP Milletvekilleri Kilis’te İncelemelerde Bulundu

Hatay Milletvekili Serkan Topal, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, İstanbul milletvekili Dursun Çiçek, Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ’dan oluşan CHP heyeti, Işid’in hedefindeki Kilis’te incelemelerde bulundu. Heyet vatandaşlarla görüşmesinin yanında roket mermisinin düştüğü yerde de bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“18 Ocak’tan sonra buraya fırlatılan atılan hedef alınan füzeler ve roketler nedeniyle halkın yüzde 25- 30’u göç etmiş. Okullar kapalı, halkın çoğu evlerinde sokaklar boş. Dükkanların büyük kısmı daha yeni açılıyor. Dün bugün roket atılmadığı için halk kısmen dükkanı açmış ama büyük kısmı halen kapalı. Halkın sorunları çok. Ekonomi durma noktasına gelmiş, işsizlik had safhada. Vatandaşlar, ‘bizim durumumuz Suriyelilerden daha kötü oldu, en azından onlar gıda yardımı alıyor biz onu da alamıyoruz’ diyorlar. Atılan bombalar nedeniyle ekonomi çökme noktasına gelmiş. Böyle giderse insanlar mecburen civar kentlere gitmek zorunda kalacak. Bu da Kilis’in boşalması, bu ilimizin fiilen düşmesi anlamına gelir. Acil bu kentte duyarlılığı artırmamız ülkemizin bir kentine yönelik saldırıyı gündeme getirmemiz ve hükümeti acil tedbir almaya, saldırıları durdurmaya yönelik önlemler almaya sevk etmemiz gerekiyor.”

kilis (1) kilis (2) kilis (5) kilis (6)

Önceki İçerikBaşkanı Adnan Vurucu, Gençlere Verdiğimiz Sözü Yerine Getiriyoruz
Sonraki İçerikDenizciler’deki Turgut Özal Parkı Yenileniyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.