Mezunlardan Mezun Adaylarına Tavsiyeler

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Turan’ın ve İSTE Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu’nun yaptığı “Mezunlar Konuşuyor 2” söyleşisi İSTE Merkez Konferans Salonunda düzenlendi. Rektör Yardımcısı Cemal Turan “İskenderun Teknik Üniversitesi olarak mezunlarımızı mezun olarak görmüyoruz. Mezunlarımızı ailemizin birer ferdi olarak görüyoruz. Mezuniyetten sonrada onları üniversitemizde görmek istiyoruz. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin özel konsepti olarak mezunlar ofisi kurulacak ve bu ofis ile beraber sürekli iletişim içerisinde bulunarak arkalarından mezun olacak öğrencilerimizin elinden tutacak, onlara istihdam sağlayacaklar” sözleri ile mezunlarının kendileri ve öğrencileri için önemli olduklarını vurguladı.

Konuşmacı arkadaşlarının, eski öğrencilerinin tecrübelerini ve deneyimlerini paylaşarak mezun olacak öğrencilerin neler yapabileceğini ve donanımlı bir biçimde mezun olabilmeleri için bu söyleşiyi düzenlediklerini belirten İSTE Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu “1998 Yılında ilk mezunlarımızı verdik. Birçok zorluklarla karşılaştık 2008’de buraya geldik ve laboratuvarlar kurduk, son teknoloji bilgisayarlar aldık ve geliştirdik eski öğrencilerimiz derslik yetersizliğinden koridorlarda sınav olurdu ama şuanda karşımızdalar” diyerek öğrencilerinin kendilerini geliştirebildikleri takdirde çok iyi noktalara gelebileceğini ifade etti.

İlk mezunlardan olduğunu belirten Mürsel Düzova (GFT Filter Genel Müdürü) “Şuan ki koşullarınızı hakir görmeyin. Şuan çalıştığım filtre fabrikasında en üst noktadayım ve her şey tamamen sizin elinizde sadece kendinizi yetiştirmeye ve geliştirmeye çalışın, bölüm 1. si ya da 2. si olmanın da bir önemi yok bence önemli olan kendinizi ne kadar geliştirebildiğinizdir. Sürekli teknolojiyi takip edin ve geliştirin, üniversitenin adı değil insanın iş yaptığını piyasada fazlası ile tecrübe etmekteyiz. Kesinlikle geleceğiniz parlak mühendislik okuyorsunuz” sözleri ile mezun olacak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Üniversitede okurken kendilerini hayata ve mesleğe çok iyi hazırladıklarını belirten Abdullah İsmet Durak (Renault Trucks Adana Bölge Müdürü), “Bu okuldan nasıl mezun olursanız olun öncelikle sizi yetiştiren öğretmenlerin, liderlerin sizleri nasıl eğittiği ve yönlendirdiği önemlidir. Mezun olduktan sonra şunu çok iyi fark ettim hocalarımız bizleri çok iyi yetiştirmişler. Sanayi ile ilişkilerimiz çok gelişmişti buda bize bir fabrikada işler nasıl işler, ustabaşı nedir gibi deneyimleri kazandırdı. Her üniversite bunu yapmıyor bu büyük bir kazanç özellikle İskenderun Teknik Üniversitesi’nin sanayi ile bu kadar iç içe olması sizler için büyük şanstır. Bir insan isterse her şeyi yapabilir herkes kendi şansını kendi oluşturur” sözleri ile öğrencilere deneyimlerini aktardı.

Önemli olanın hedef belirleyip o hedef doğrultusunda çalışmaları gerektiğini İSTE öğrencilerine anlatan Yrd. Doç. Dr. N. Filiz Özdil (ABTÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı) “Önemli olan hedef ne ise ona ulaşmak. Henüz öğrencisiniz ve şimdiden ne olmak istiyorsunuz buna karar verin ve çalışmaya başlayın. Okul bitiminde bakarım değil, net bilinçli adımlarla ilerlemeniz lazım her türlü adımı düşünerek adım atmanız gerekmektedir. Diğer önemli bir hususta iletişim, ne iş yapıyorsanız yapın insanlarla iyi ilişkiler ve iyi iletişim kurun” sözleri ile iletişimin her iş alanında çok önemli olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından soru ve cevaplar ile program sona erdi.

3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.