Küba Büyükelçisi Casals’tan,Hatay Büyükşehir Ziyareti

HBB Başkan Vekili Boz gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hatay, tarihsel ve kültürel zenginliği ile dünyada örnek alınacak bir şehir. Hiçbir mezhepsel ayırımın yapılmadığı, herkesin kardeşçe yaşadığı dünyadaki ender şehirlerden biri. Son zamanlarda bölgemizde yaşanan olumsuzluklardan dolayı güvensizlik ortamı olduğu dile getirilse de sizlerin de görmüş olduğu gibi güvenli ve herkesin gönül rahatlığıyla yaşayacağı bir şehir. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve sivil toplum örgütlerinin de gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ile Hatay’ın marka kent olacağından şüphemiz yok.

Küba, M. Kemal Atatürk’ün milli mücadelesinde bağımsızlık ve özgürlük savaşını örnek alarak, dünyaya örnek olmuş bir ülke. Küba ile kardeşlik ve dostluk ilişkilerimizin güçlü olmasında en büyük pay tarihsel açıdan benzerliğimizin olmasıdır. Hatay ile ilgili olumlu düşünceleriniz ve ziyaretinizden dolayı çok mutlu oldum. Hatay halkı adına güzel düşünceleriniz ve nazik ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
CASALS: HATAY; KARDEŞLİĞİN, DOSTLUĞUN GÜÇLÜ OLDUĞU VE TARİHİ GEÇMİŞİ OLAN ÖZEL BİR ŞEHİR, KÜBA OLARAK, HATAY’A DAİR OLUMSUZ ALGILARIN BİR AN ÖNCE ORTADAN KALDIRILMASINI TEMENNİ EDERİM
Küba Büyükelçisi Casals Hatay’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydederek, “Hatay bizim için çok önemli bir şehir. Küba ile Hatay arasında dostluğumuzun yaratmış olduğu bir sempati var. Hatay’a gelmeden önce yaratılan çok olumsuz algılar ile karşılaştım. Fakat bu güzel topraklara geldiğim zaman Hatay’ın medeniyetler şehri olduğunu ve güvenli bir şehir olduğunu gördüğümde çok mutlu oldum. Komşu ülkelerde yaşanan olumsuzlukların Hatay’ı etkilemesine üzüldüm. Fakat, Hatay kardeşliğin ve dostluğun güçlü olduğu, tarihi geçmişi olan çok özel bir şehir. Küba olarak buradaki olumsuz algıların bir an önce ortadan kaldırılmasını temenni ederim. Olumsuz algılar şehrinizin turizminin bozulmasına izin vermeyeceğini düşünüyorum. Küba halkı da Hatay’ın insanlarını sıcakkanlılıklarıyla biliyor. Türkiye’nin lideri Mustafa Kemal’in büstü ilk olarak Küba’da kuruldu. Ve bir ilk olmasından da Küba halkı olarak onur duyuyoruz. Hatay halkının bizlere göstermiş olduğu ilgiden ve sizlerin göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

IMG_4298 IMG_4322

Önceki İçerikAnadolu Havarisel Vekili Paolo Bizetti,Başkan Seyfi Dingil’i Ziyaret Etti
Sonraki İçerikİSSUME ANAOKULUNDAN ANNELER GÜNÜ KUTLAMA ETKİNLİĞİ
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.