Edip Zelluh; “Bu Yatırım İskenderun’undur”

İskenderun’un marka değerini yükseltecek olan dünya markası Hilton Projesinde hızla sona yaklaşılırken, Kompleksin kapılarını bir an önce halkın hizmetine açmak için hummalı çalışmalar büyük bir özveriyle gece gündüz sürüyor.
Yapımında son aşamaya gelinen proje hakkında görüştüğümüz Murat A.Ş. Yönetim kurulu başkanı Edip Zelluh, projeyle ilgili bilgileri ve duygularını samimi bir ortamda bizimle paylaştı. Zelluh, çok yakında HİLTON kompleksinin kısmen de olsa bir bölümünü halkın hizmetine açacaklarını, tamamını da yıl sonu itibariyle törenle hizmete açacaklarını müjdeledi.

Tesis hakkında bilgiler veren Murat A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı Edip Zelluh şunları söyledi; “İskenderun’a kazandırmak istediğimiz 5 yıldızlı otel projemizin tamamlanması için geri sayım başladı. 120 milyon dolar maliyetle, Yapımı son aşamaya gelen mix projemizde herhangi bir aksama olmazsa bir bölümünde kısmen de olsa 27 Mayıs’ta kapılarımızı halkımıza açmayı öngörüyoruz. Yapımı hızla devam eden projemizin yıl sonu gibi tamamlanmasını hedefledik. Tamamlandıktan sonra açılış törenini bu yılın sonuna doğru halkımızla birlikte gerçekleştirmeyi öngördüğümüz Projemizde Kongre, Toplantı ve Sinema salonları, Eğlence merkezleri, Sosyal Yaşam merkezleri, Ünlü restoranlar, fastfood zincirleri, Türk hamamı, Sauna, Havuz içeren muhteşem bir spa ve Fitness gibi birçok birim ile hizmet vereceğiz. Binaları projelendirirken, zemin, coğrafik ve meteorolojik özellikler de göz önünde bulunduruldu. İç mimari ve iç dizayn konularında Hilton yetkilileri ile birlikte ortak çalışılıyor. Kompleksimizin mağazalar bölümünde, kaliteli ve saygın uluslar arası markaları sunarken halkın her kesimine hitap edebilecek formatta olacak. İskenderun halkının her kesiminin bu yatırımı benimsemesini ve sahiplenmesini hedefliyoruz.”

Edip Zelluh, İskenderun’un öz evlatları olarak Zelluh Ailesi için, merhum kardeşleri Murat ve merhum işadamı babaları Fuat Zelluh’un anısına, İskenderun kentine bir armağan olarak düşündükleri bu devasa turizm yatırımının kendileri için manevi değerinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Bugüne kadar oldukça zor aşamalardan geldik diyen Edip Zelluh duygularını şöyle ifade etti; “İskenderun’un öz malı olacak bu yatırım için ilk günden bu yana tüm zorluklara göğüs gerdik. Biz bu yola çıkarken tabii ki zorluklarla karşılaşacağımızı öngörüyorduk. Ancak zorluklar ve anlamsız engellemeler tahminlerimizin çok üzerinde karşımıza çıktı. Öncelikle Orta doğudaki yangının olumsuz etkileri bölgemizdeki yatırımları ve yatırımcıları zorladı, riskleri artırdı. Böyle bir ortamda büyük yatırımlar cesaret meselesi oldu. Buna rağmen cesaretimizi kırmadık yolumuza devam ettik. Asıl zorluk tabiî ki bu memlekete yatırım yapmanın ne demek olduğunu idrak etmek istemeyen, üretme zihniyetinden yoksun, hayatlarında şu memlekete tek çivi çakmamış, buna karşın salt her zaman her şeye muhalefeti kendilerine yaşam tarzı edinmiş küçük hesapçı ve önyargılı zihniyetlerin varlığı bizi doğal olarak üzüyor. Bu zihniyet ne yazık ki her zaman olabilecektir. Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen yılmadık, vazgeçmedik ve başarmak için gayret göstermeye devam ediyoruz. Zira başarmak için önemli nedenlerimiz var. Bu nedenlerden biri, merhum aile büyüğümüz Fuat Zelluh’un yıllar önce İskenderun’a böyle bir yatırım kazandırma hayalini onun evlatları olarak yerine getirmektir. Memleketimize bir dünya markasını kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Diğer nedenlerimize gelince, açıkça belirtmeliyim ki biz devletin ya da başkasının malına, desteğine sırtımızı dayamadık, yolsuzluk ya da talanla işimiz olamaz. Yasa dışı bir işimiz olamaz. Kendi öz kaynaklarımızla, kendi arazimiz üzerinde, Yasaların elverdiği çerçevede İskenderun kentine yani kendi memleketimize yakışacak, önemli bir eksiği tamamlayacak, ciddi bir istihdam yaratacak bir marka ve kalite yatırımı yapıyoruz. Yani haklıyız ve doğru yolda olduğumuza inanıyoruz, kendimize güveniyoruz. Bu nedenle hiç bir zorluktan korkmuyoruz. Biz bu yatırımı yapmayabilirdik ya da İskenderun dışında daha avantajlı yerlerde yapabilirdik. Ama bunu hiç düşünmedik bile. Bu yatırım tamamlandığında İstihdam, turizm, ekonomi ve hizmet anlamında dönüşü İskenderun ve İskenderunlu’ların olacak. Bu nedenle İskenderun’un bizler gibi memlekete yatırım yapan herkese ve bu tesislere sahip çıkmasını umuyoruz.”
İskenderun Körfezinin Turizm potansiyeli konusunda da düşüncelerini dile getiren Edip Zelluh sözlerini şöyle sürdürdü; “Hatay ve İskenderun olarak Turizmde aktif bir yerdeyiz. Deniz hava, kara ve demiryoluyla ulaşımı var. Doğal ve tarihi değerler açısından çok zengin bir yerdeyiz. Ancak şehir konaklama açısından yetersiz. Bu eksiğe biz parmak bastık umarız arkası gelir. İskenderun’a yakışan bir Arkeoloji müzesi, Kent Müzesi ile Kruvaziyer turizmi için altyapımız ve yolcu salonumuz eksik. Özellikle yeni destinasyon ihtiyacı içinde olan kruvaziyer gemileri için Hatay Kruvaziyer turizmi için çok iyi bir destinasyon noktasıdır. Bu iki önemli eksiği gidermek çok da zor değil. Bir an önce bu eksiğin giderilmesiyle Körfezde Turizm sektörüne hareket geleceğine inanıyorum.”

HILTON OTEL

Önceki İçerikHatay’ın En Büyük Projelerinden Biri Devam Ediyor
Sonraki İçerikSevginiz gücümüzdür
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.