Vali Topaca Paskalya Kutlamalarına Katıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, Jandarma Komutanı J. Kıd. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Hatay Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Antakya Katolik Cemaati Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Protestan Cemaati Temsilcisi Jacob Chang, Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ile çok sayıda Hristiyan vatandaşımız katıldı.

Yaptığı konuşmasında barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları veren Vali Topaca: “Bayramlar bütün dinlerde var olan en güzel günlerimizdir. Çünkü bayramlar, güzelliklerin, dostlukların, sevginin, merhametin yaşandığı ve hissedildiği günlerdir. Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan Paskalya Bayramı coşkusunu sizlerle birlikte biz de yaşıyoruz.

Kentimizde yaşadığımız bu güzelliklerin, hoşgörünün, bir arada yaşama iradesinin kıymetini hep birlikte bilmeli ve buna sahip çıkmalıyız. Bizler şu anda özel bir ana tanıklık ediyoruz. Üç semavi dinin temsilcileri bir araya geldik. Bayram sevincinizi paylaşıyoruz. Bu tabloyu dünyanın her yerinde görebilmek mümkün değildir. Bu fotoğrafın daha da güzelleşerek yaşaması ve tüm dünyaya ulaşması için hepimize sorumluluklar düşüyor. Bu sevgiyi, bu kaynaşmayı yaygınlaştırmak anlamında elimizden gelen her şeyi yapmak, sizlerle birlikte geleceğe güzel bir şekilde yürümek için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Bayramın ülkemize, ilimize, sizlere hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise Hatay’ın çok renkli bir şehir olduğunu vurgulayarak; “Diğer şehirlerde yaşamakla Hatay’da yaşamanın, siyah beyaz televizyon seyretmekle renkli televizyon seyretmek kadar farklı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

13 14

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.