Polis Okulu Öğrencileri, Olası Yangınlara Karşı Bilinçlendirildi

İtfaiye Çavuşu Kazım Başıbüyük’ün Polis Okulu konferans salonunda yaptığı sunumda yangın esnasında yapılması gerekenler, itfaiyeci elbiselerinin özellikleri, itfaiyenin temel görevlerinin neler olduğu slaytlar eşliğinde katılımcılara anlatıldı.

Polis Okulu Öğrencileri, Olası Yangınlara Karşı Bilinçlendirildi

Yangın istatistikleri hakkında bilgiler veren İtfaiye Çavuşu Başıbüyük, yangın olaylarının yüzde 42 ile sigara, yüzde 33 elektrik kontağı, yüzde 8’inin ise baca problemlerinden kaynaklı yaşandığını verilere dayanarak anlattı.

Sunumun ardından tatbikat alanına geçen polis okulu öğrencileri ve itfaiye ekipleri yanan bir çöp konteynerine müdahalede bulunarak yangın esnasında ne yapılması ve nasıl hareket edilmesi konusunda uygulamalarla pratik kazandılar.

Polis okulu binasında çıkan bir yangının temsili olarak canlandırmasını yapan HBB ekipleri, yangında mahsur kalan bireyleri kurtararak polis öğrencilerinden büyük alkış aldı.

Hatay Polis Meslek Eğitim Merkez Müdür Yardımcısı Nadir Örten, gerçekleştirilen tatbikatın can ve mal güvenliği bağlamındaki öneminin altını çizerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti.

image_1

Önceki İçerikAk Parti İskenderun İlçe Yönetimi Beli Oldu
Sonraki İçerikAhrazoğlu: AKP; vatandaşı değil Elektrik Dağıtım şirketlerini düşünüyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.