Büyükşehir Step Projesi’ni Tanıttı

Hatay’ın gelişimini destekleme ve bu anlamda marka bir değer oluşturulması yolunda paydaşların fikirleriyle ulusal ve uluslararası projeler üreten Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), ‘Gençlerin Çevre Sorunlarına Toplumsal ve Politik Katılım Platformu’ (STEP) projesini düzenlenen konferansla Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) öğrencileriyle paylaştı.

25 Nisan Pazartesi günü MKÜ Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleşen tanıtıma, MKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazan Savaş, HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi ve MKÜ Avrupa Öğrenci Topluluğu Danışmanı Koray Cengiz’in yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katılım gösterdi.

HBB’DEN “GELİN BİRLİKTE KARAR VERELİM, ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERİNE KATKI SUNALIM” ÇAĞRISI

Çevresel konularda sağlıklı fikirler üretmek ve bu fikirleri kalıcı hale getirmek maksadıyla; İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerin katılımı, Türkiye’den ise sadece Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak ettiği STEP projesi hakkında tecrübe ve bilgilerini üniveristelilerle paylaşan Çelebi, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin çevre sorunlarına ve toplumsal tüm sorunlara hassasiyetle eğilmelerini istiyoruz. Aynı zamanda gençlerimizin Hatay için üretecekleri projelere büyük önem veriyoruz. Proje, Türkiye ve dünyada bir ilk olarak anılıyor. Daha yeşil ve daha temiz bir ülke ve dünya olmak çok zor değil. Biz insana ve doğaya yatırım yapmanın insanlığa büyük katkılar sunacağını düşünüyoruz. Bu yüzden de diyoruz ki; ‘Gelin Birlikte Karar Verelim’ Şehrimizin marka değerine birlikte katkı sunalım” ifadeleriyle projenin özünü anlattı.

CENGİZ: GENÇLERİN FİKİRLERİNE ÖNEM VEREN HBB’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Konferansın sonunda STEP projesi hakkındaki düşüncelerini paylaşan Cengiz, “Bugün bir kez daha anladım ki, Hatay Büyükşehir Belediyesi gençlerin fikirlerine büyük önem veriyor. Şehrin yöneticilerinin bu şehirde yaşayan gençlerle fikir alışverişinde bulunması çok değerli. Bu projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diyerek bu projenin Hatay’ın geleceği açısından taşıdığı önemi vurguladı.

SAVAŞ: GENÇLERİMİZ YAPILAN ÇALIŞMALARIN TAKİBİNİ YAPMALI

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin gençler için yaptıklarının anlamı olduğunu vurgulayan Nazan Savaş da, “Yapılan bu çalışmaların kalıcı hale gelmesi için gençlerimizin bunun en büyük takipçisi olması gerekir. STEP projesi bu kapsamda bir örnek teşkil ediyor ve gençlerimizin aldıkları kararların takibini hem şehir meclislerinde hem de Millet Meclisi’nde yapmaları gerekir ” ifadelerini kullandı.

step projesi (1) step projesi (2)

Önceki İçerikİskenderun Modernevler Yolu Asfaltlandı
Sonraki İçerikOrtaylı, Çetindoğan Ve Bayer Gün Yüzüne Çıkarılan Nadide Mozaiğe Hayran Kaldılar
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.