Minik Öğrenciler Mikroskobik Canlıları İnceledi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, ilkokullu misafirlerini ağırladı. Hürriyet İlkokulu 4-M sınıfı öğrencileri, ‘mikroskobik canlılar ders ünitesi’ kapsamında inceleme yapmak amacıyla, öğretmenleri ile birlikte İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’ni ziyaret etti.

Öğrencilere ilk olarak toplantı salonunda Araştırma Görevlisi Alper Yanar tarafından mikroskop ve mikroskopla görülebilen canlılar hakkında bilgiler verildi. Sunumlar sırasında kek ve meyve suyu ikram edilen öğrenciler, anlatılanları ilgiyle dinlediler.

Sunumdan sonra ‘su ürünleri yetiştirme ünitesini’ gezen öğrenciler, deniz canlılarını yerinde inceledi. Deniz Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım öğrencilere farklı türlerdeki deniz canlıları hakkında bilgi verdi. Öğrenciler daha sonra ‘Araştırma ve Uygulama Ünitesindeki’ laboratuvarda ekmek mayası, sinek kanadı ve su yosunlarını mikroskop altında görme imkânı buldular.

Kendi Diktikleri Fidanların Büyümesi Çocukları Sevindirdi

Üç yıl önce Dr. Gani Bahadırlı İlköğretim Okulu’nda iken fakültenin bahçesine diktikleri ağaçları da inceleyen öğrenciler, fidanların büyüdüğünü görünce çok sevindiler.

Ziyaret sonunda İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’ne ve akademisyenlere kendilerini misafir ettikleri için teşekkür eden öğrenciler, toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

2 3 4

Önceki İçerik2015-2016 Yılı Balık Av Sezonu Kapandı
Sonraki İçerik“Hoşgeldin Minik Can”Projesi Büyük İlgi Görüyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.