Nursan Anaokulu Velilerine ‘Beslenme Eğitimi’

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak, ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında Payas Nursan Anaokulu velilerine yönelik ‘Sağlıklı ve Dengeli Beslenme’ konulu seminer verdi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Albayrak, Payas Kamile Şahin Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde okul öncesi dönem çocuğunun, büyüme ve gelişmesinde yeterli ve dengeli beslenmenin önemini vurguladı.

“3 ana, 2 ara öğün mutlaka yapılmalıdır”
Çocukların okul başarılarının artması ve gelişiminin istenen düzeye ulaşması için, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması gerektiğini belirten Albayrak, “3-6 yaş döneminde çocukların kalıcı beslenme alışkanlıkları gelişmektedir. Bu anlamda çocukların her sabah düzenli olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanmalarına özen gösterilmelidir. Ayrıca günlük tüketilecek besinlerin 3 ana, 2 ara öğünde alınmasına dikkat edilmelidir. Çocukların özellikle kemik ve diş gelişimi için, günde 2-3 su bardağı kadar süt veya yoğurt, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir tüketmesine dikkat edilmelidir. Her gün imkânlar dâhilinde 5 porsiyon taze sebze ve meyve tüketilmelidir. Düzenli olarak fiziksel aktivite yapılmalıdır. Televizyon karşısında ve bilgisayar başında geçirilen sürenin günde 2 saati aşmamasına dikkat edilmelidir. Okul kantinlerinde sağlıklı besinlerin bulundurulması için okul yönetimi, öğretmen ve veliler işbirliği içinde olmalıdır. Sağlıklı beslenme için dört besin grubunda bulunan çeşitli besinlerden yeterli ve dengeli bir şekilde tüketilmelidir” açıklamasında bulundu.
“Demir eksikliği en sık çocuklarda görülür”
Konuşmasında demir yetersizliğinin en fazla 3-6 yaş grubu çocuklarda daha fazla görüldüğünü ifade eden Albayrak, “Demir yetersizliği; yorgunluk, halsizlik ve aktivitede isteksizlik, hastalıklara kolay yakalanma, dikkat dağınıklığı nedeniyle öğrenmede yavaşlama, zekâ puanında ortalama 7-9 puanlık düşüş gibi etkenlere yol açmaktadır. Demir eksikliğini önlemek için kırmızı et tüketimine dikkat edilmeli, taze sebze ve meyve yenilmeli, mayalı ekmek ve çörek tüketilmeli, kahvaltıda yumurta tüketilmesinin yanı sıra çay ve kahve tüketimini sınırlandırmak gereklidir” dedi. Seminer sonunda velilerin sorularını yanıtlayan Beslenme ve Diyet uzmanı Eray Albayrak’a, Okul Müdürü Gülsezen Özen Soylu, teşekkürlerini sundu ve çiçek takdim etti.

DSC_0020

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.