İskenderun Barbaros Hayrettin Paşa Fakültesinden Mezun Olanlar 10.000 dolar’la İşe Başlıyor

Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş; “İsmini Kaptan-ı Derya olarak Osmanlı İmparatorluğunun ilk Kaptan Paşası, Büyük Amirali ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde Akdeniz’in Türk Gölü haline gelmesinde büyük katkıları olan Barbaros Hayrettin (Hızır Reis) Paşa’dan alan Fakültemiz 23 Mart 2012 tarihinde kurulmuştur. Fakültenin kuruluşunda ‘denizcilik sektörü’ bir bütün olarak düşünülmüş ve bölümler oluşturulmuştur. Fakültemiz, uzak yol gemilerine kaptan ve mühendis yetiştirmek amacıyla Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği, gemi inşa sektörü için Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği’nin yanı sıra denizcilik sektörünün kara ayağı olan limanlar başta olmak üzere diğer kara organizasyonlarına nitelikli personeller yetiştirmek için Denizcilik İşletmeleri Yönetimi olmak üzere dört sütun üzerinde kurulmuştur” diyerek bilgilendirmelerde bulundu.

İSTE’nin Teknoversite vizyonu kapsamında; üniversitenin misyon ve ilkelerine bağlı kalarak, belirlenmiş olan akademik vizyon rehberliğinde, stratejik hedeflere uygun olarak, eğitim, araştırma-geliştirme (Ar-Ge) konularında küresel işbirliklerini önemseyen, ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirmeyi ve bu düzeyi uluslararası eğitim standartları ve akreditasyon kriterleri çerçevesinde sürekli geliştirmeyi hedeflediklerini altını çizen Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş; bu kapsamda Türkiye’de lisans düzeyinde eğitim veren kurumların yer aldığı Denizcilik Eğitimi Konseyine, İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi olarak kurucu üye olduklarını dile getirdi ve bir sonraki olağan toplantının önümüzdeki ay (Mayıs 2016) içerisinde İskenderun’da İSTE’nin ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini belirtti.

İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin alt yapısı ve akademik kadrosu hakkında da açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş “Fakültemiz mimarisi dünyada eşsiz olup, gemi görünümlü olarak inşa edilmiştir. Üniversite-sanayi işbirliğini önemseyen fakültemiz, kuruluş aşamasından itibaren başta İskenderun Deniz Ticaret Odası ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve diğer sektör temsilcilerinin görüşleri ve destekleri alınarak yapılandırılmıştır. Bu kapsamda 17000 m2 kapalı alana sahip 300 kişilik bir adet, 80 kişilik iki adet olmak üzere toplam üç konferans salonu, kütüphane, öğrenci ve personel yemekhanesi, 5 simülasyon merkezi, 24 derslik ve 45 öğretim görevlisi ofisinden oluşan gemi görünümlü modern bir bina fakültemize kazandırılmıştır. Bu süre zarfında fakülte bünyesine öğretim üyesi ve araştırma görevlisi alınarak, güçlü bir akademik kadro oluşturma süreci başlatılmış olup, bu süreç devam etmektedir” dedi.
Hedeflerinin sadece kaliteli bir teorik bir eğitim-öğretim olmadığını da ifade eden Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş; uygulama ağırlıklı eğitim-öğretimin yanı sıra bölgemizin ve ülkemizin menfaatlerine uygun olarak yat, kruvaziyer ve yük limanı fizibilite çalışmaları, yükleme/boşaltma operasyonları, liman yeri seçimi ve yönetimi, simülasyonla liman donanım ve saha planlamaları, denizcilik sektörü mastır planları, gemi inşa sanayi ve sektörün ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda disiplinlerarası işbirliğini önemseyerek, İSTE-TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) ile birlikte hizmet sunmaya hazır olduklarını belirtti.
Dünya ve ülkemiz dış ticaretinde mal taşımacılığının yaklaşık %90’lık bölümünün deniz yolu ile gerçekleştirildiğini ifade ederek, denizcilik sektörünün büyüme eğilimin devam edeceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Alpaslan ATEŞ; mezun olacak öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulma sorunu yaşamadığını ve yaklaşık 3000 ile 10000 dolar arası aylık gelir elde etme şansı bulunduğunu söyleyerek, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin önemini vurguladı.

4 5

Önceki İçerikAhmet Yüksel Akın, Bilek Güreşinden İskenderun’a 2 Madalya Kazandırdı
Sonraki İçerikDolar ve Euro ‘da Bu Hafta
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.