Dörtyol Belediye Başkanlığına MHP Meclis Üyesi Mevlüt Coşkun vekalet ediyor

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un 18 – 25 Mayıs 2016 tarihleri arasında Amerika’da yapılacak olan Türk Günü Yürüyüşüne katılmak için bazı iş ve işlemleri tamamlamak üzere İstanbul’da olmasından dolayı iki gün süreyle Dörtyol Belediye Başkanlığına MHP Meclis Üyesi Mevlüt Coşkun vekalet edecek.

mevlutcoskun (2)
Sabah saatlerinde vekalet görevini devralan MHP Meclis üyesi Mevlüt Coşkun ilk olarak günlük iş ve işlemlerle ilgili olarak gerekli çalışmayı yaptıktan sonra Zabıta Müdürü Saadettin Ufuk ile bir toplantı gerçekleştirdi.
mevlutcoskun (1)

 

mevlutcoskun (3)

mevlutcoskun (4)

 

Özel proje uygulama alanı olan Eski Hal içerisindeki işyerlerinin boşaltılarak kazı çalışmalarının bir an önce başlanması konusunun görüşüldüğü toplantının ardından Belediye Meclis Salonunda Zabıta Personeline yönelik olarak gerçekleştirilen Hizmet İçi Eğitim Seminerine katılan Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun burada yaptığı açıklamada; “Toplumsal yaşamın gerektirdiği düzenin sağlanması için yaptığınız görevde bireylerin özgürlüklerine müdahalede Zabıta Müdürlüğümüz bünyesindeki tüm personelimiz hassas bir çizgi izlemekte.

mevlutcoskun (5)

En temelde kamu düzenini sağlamak ve korumak amacı gütmekteyiz. Kamu düzeni, toplumun barış ve güven içinde gelişmesini ve yaşamını sürdürmesini sağlayacak bir ortamdır. Belediyelerin temel amacının hizmet olması esas alınırsa Zabıtamızın görevleri de; Seyyar satıcılarla mücadele çalışması, Ana arter, yol ve meydan işgallerinin kaldırılması, kaçak ilan ve reklamların önlenmesi, Dilencilerle mücadele çalışmaları, Trafik çalışmaları ve toplu taşım araçlarının denetimi, Gayri Sıhhi müesseselerin denetimi, Belediyenin ruhsatına tabi olmayan muhtelif işyerlerinin denetimi, Kaçak et denetimleri, Sağlık İşleri Müdürlüğü ile ortak denetim çalışmaları, Çevre Koruma Müdürlüğü ile Çalışmalar, kaçak inşaat ve gecekondu kontrolü, Gece kondu ile mücadele, Ana arterlerde kazı çalışmaları kontrolü, Yıkım Çalışmaları, bildirilen şikayetler, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna Göre Yapılan İşlemler, Kontrol noktaları ve denetim ekiplerinin çalışmaları ile yoksulların memleketlerine sevki şeklinde sıralanabilir ki bu da Belediyelerimizin hizmetlerinin büyük bölümünden Zabıtamızın direk sorumlu olduğu anlamını taşır. Bu manada üstlendiğiniz ve yasaların sizlere tanıdığı hakları vatandaşlarımızın menfaatlerini öncelik merkezinize alarak kanun ve tüzüklere riayetle görevinizi en iyi şekilde ve güler yüzle yapmanızdır. Bu güne kadar gösterdiğiniz bu olumlu yaklaşımın bundan sonrada sürdüreceğinize olan inancımla, gerçekleştirilen bu hizmet içi eğitim sayesinde hizmet kalitemizin daha da artacağını umut ediyorum. Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Daha sonra Başkanlık Makam odasında Hatay Büyükşehir belediyesi sorumlusu Tansel Demirel ile bir araya gelen Başkan Vekili Mevlüt Coşkun müşterek yürütülmekte olan konular hakkında görüş alış verişinde bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.