Belen’de esnaf ve Pazar esnafına “Hijyen denetimi”

Belen Belediyesi Zabıta Ekipleri, yaz sezonunun açılmasıyla Pazar denetimlerini sıklaştırdı. Satışa sunulan gıda maddelerinin hijyen koşullarına uygunluğu ve benzeri konularda denetimlerini aralıksız sürdüren Belen Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Belen İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanları gıda imalatı yapan işyerlerinin hijyen denetimlerini yapıp, hijyen kurallarına aykırı davranan işyerleri hakkında yasal işlem yapıyor. Zabıta ekipleri, Pazar ve köylü esnafını denetlerken aynı zamanda esnafı bilinçlendirip bilgilendirme yoluna da gidiyor.
“Periyodik denetimler için hazırlık”
Belen Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçemizdeki tüm esnafların iki yıllık periyodik denetimlerini yapmak üzere çalışmalara başladı. Uygulama önümüzdeki günlerde başlayacak.
Zabıta Müdürlüğü, Belen Belediye sınırları içerisinde hizmet veren internet kafelerin denetimlerini özelikle okulların açık olduğu dönemlerde denetimleri sıklaştırdı. Zabıta ekipleri ilgili yasaya göre internet kafelerin, kamera kaydı zorunluluğunu yerine getirip getirmediği ve yasaklı sitelerin kontrolüne de öncelik tanıyor. Ekipler, kasap, fırın, gıda imalatı yapan tüm işletmelerde yasalar çerçevesinde denetimlerine devam edecek.

belen (1) belen (2) belen (3)

Önceki İçerikDr. Caymaz KETEM’i ziyaret etti
Sonraki İçerikAk Parti İskenderun İlçe Teşkilatından Tepki
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.