“Bizimkiler Trafikte” Adlı Oyun İskenderunlu Çocuklarla Buluşturuldu

Adem Atar’ın yazdığı, HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçısı Ali Gezgin’in yönettiği ve yardımcı yönetmenliğini yine HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçısı Gamze Aşıkoğlu’nun üstlendiği ‘Bizimkiler Trafikte’ adlı çocuk oyunu minikler tarafından büyük beğeniyle izlendi.
Jandarma Trafik ile HBB Şehir Tiyatrosu’nun ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında İskenderun Kültür Sarayı’nda, Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu, Akarca İlkokulu, Sarıseki İlkokulu, Azganlık Organize Sanayi İlkokulu, Çınarlı Hüseyin Ceylan İlkokulu, Cırtıman İlkokulu, Bitişik İlkokulu ve Sarıseki Organize Sanayi İlkokulu’nda eğitim gören minikleri eğlendirerek eğiten oyunda, çocukların trafik kurallarına uymaları ve trafikte daha dikkatli olmaları tiyatronun kendine özgü diliyle işlendi.
KOMUTAN GÜR’DEN HBB ŞEHİR TİYATROSU VE BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR
Oyunun bitiminde konuşan İskenderun 10’ncu J. Trf. Tim K. J. Asb. Üçvş. Cihan Gür, “Günümüzde trafik kazalarının %90’ı insan kaynaklıdır. Bu projemizdeki amaç geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımızı trafik konusunda bilinçlendirmekti. Bunu da HBB Şehir Tiyatrosu sizlere çok güzel ve eğlenceli bir şekilde anlattı. Bu güzel etkinlikte desteklerini bizlerden esirgemeyen Hatay Valisi Ercan Topaca’ya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçılarına çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.
GEZGİN: HBB ŞEHİR TİYATROSU HATAY’IN HER YERİNDE OLMAYA DEVAM EDECEK
Minikleri bilinçlendiren oyunun yönetmeni, HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçısı Ali Gezgin de yaptığı konuşmada, desteklerinden dolayı Hatay Valisi Ercan Topaca’ya, Başkan Savaş’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek; HBB Şehir Tiyatrosu’nun Hatay’ın her yerinde olmaya devam edeceğini vurguladı.

IMG_0120 IMG_0147

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.