Bir başkadır bizim memleketimiz

Arsuz Belediyesi bu yıl ikincisini düzenlediği 2. Bahar Şenlikleri kapsamında, CHP PM Üyesi Zeki Kılıçaslan, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Bekaroğlu, Birsen Temir ile Eski Genel Başkan Danışmanı ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Fuat Çetin’i halkla buluşturdu.
30 Mart Ğid Sabatağş ile 14 Nisan Bahar Bayramı (Evvel Nisan) dolayısıyla 30 Mart – 14 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinlikler kapsamında Gümüş Otel’de yapılan ve oldukça ilgi gören memleket söyleşileri forumuna ev sahipliği yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, duayen ve ciddi birikimleri olan konuklarına Arsuz’a geldikleri için çok teşekkür etti.

Memleket söyleşilerinin yerel boyutuna değinerek, Arsuz’da kutlanan iki bahar bayramının tarihsel sürecine değinen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bölgemizde 30 Mart Ğig Sabatağs Bayramı ile 14 Nisan Evvel Nisan Bayramları arasındaki 14 günlük süreyi iki yıldır bahar şenlikleri olarak kutluyoruz. Bahar şenliği etkinliğimiz kapsamında düzenlediğimiz memleket söyleşilerine katılımızdan dolayı hepimize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Arsuz barışın, huzurun, kardeşliğin merkezidir. Arsuz’un tarihi zengin kültürleri ve farklılıkları var. Bütün farklılıklar kendi bayramını diğer yapılarla birlikte kutlarlar. İlçemizde hiçbir zaman ötekileştirme politikası yaşanmamıştır. Hatay’da olduğu gibi ilçemizde de bu barış kültürü her zaman var olacaktır. Bu bağlamda, ilçemizde kutladığımı bahar bayramları da bu barışın daha da perçinleşmesini sağlıyor” dedi.

“Daha iyi bir ülke yaratacağız”

CHP PM Üyesi Zeki Kılıçaslan ise ülkenin içinde bulunduğu tehlikeye dikkat çekerek, “Memleket olarak son yıllarda Irak ve Suriye iç savaşları ve ülkemizde yaşanan çatışmalarla insanlık dışı bir durumla karşı karşıyayız. Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Biz öngörülemeyecek kadar uzun yıllar savaş istemiyoruz. Ülkede öyle bir kutuplaşma ve çatışma ortamına girdik ki; birileri savaş hazırlayabilir, birileri de buna göre kendini dizayn edebilir. Biz, birilerinin öngördüğü savaşa yeni cepheler açma değil, birilerinin öngördüğü ve bize verdiği rolleri oynamak değil, hepsine karşı bize görülen bu kaos ortamına karşı hep birlikte barış içerisinde yeni koşulları yeniden kurmak iddiasında olacağız. Bölgedeki çatışmalara ve kaosa net görüş koymayan, barışı ben ihdas ederim, adaleti ben sağlarım iddiasında olmayan bir siyasetin Türkiye’de iktidar olması mümkün değildir. Biz bugüne kadar kendi içimizde sorunlar yaşadık, sorunlarımız olabilir, her zaman da olmuştur, ama biz birlikte barış içinde yaşayacağız, daha iyi bir bölge, daha iyi bir ülke ve daha iyi bir dünya yaratacağız” dedi.

“Başbakan, teröre kurban vermekle tarihe geçti”

Türkiye’nin kimlik siyasetinden çıkarılması gerektiğine vurgu yapan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Bekaroğlu ise, “Hiçbir dönem bu kadar büyük bir terör girdabına girdiğimiz, bu kadar çok insan kaybettiğimiz olmamıştı. Sanırım Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı teröre kurban verme açısından rekor olarak tarihe geçecektir. Bu kadar kutuplaşma, bu kadar bölünme Cumhuriyet tarihinde görülmemiştir. İktidar bu kutuplaştırmayı yönetim stratejisi olarak kullanıyor. Memleket söyleşilerinde bunları konuşmak beni üzüyor. Ancak, Türkiye’yi kimlik siyasetinden çıkarmamız gerekiyor. Yaşam tarzımızdan dolayı siyaseti, değerlerin üzerinden kurmamız gerekiyor. Devleti herkesin devleti haline getirecek, demokratikleştirecek, insanların özgürleşmesini gerçekleştirecek bir siyasete ihtiyaç var. Bir devletin 3 amacı olmalı; Bütün insanlar için güvenlik, bütün insanlar için ekmek, bütün insanların özgürlüğüdür. Devlet, tüm kimlikleri kabul eder, ayırım yapmaz, eşitlikçidir” diyerek, hükümete gönderme yaptı.

“Farklılıklarımızla kendimizi yok ediyoruz”

Güleryüzlü siyasetçi olarak bilinen Birsen Temir ise, memleket söyleşilerini önemsediğini belirterek, bu tür etkinliklerin artması gerektiğini belirterek, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür etti. Arsuz’a ilk gelişi olmasına rağmen, yabancılık hissetmediğini ve buraya bir aidiyet duygusu hissettiğini ifade eden Temir, “Anadolu’nun kimi yerleri vardır umut verir. Arsuz da, buradaki halkta böyle.. Aranızda olmaktan çok mutluyum. Ancak bu ülkede dirilişimizi izlemek yerine çöküşümüzü izliyoruz” derken, hükümetin kadın politikasını eleştirdi.
Çankaya Belediye Meclis Üyesi Fuat Çetin de, farklılıkların zenginlik olması gerekirken, farklılıklarımızla kendi kendimizi yok ettiğimize dikkat çekerek, farklılıklarıyla bir bütün olan Arsuz’da bu yapının hiç bozulmayacağına inandığını ifade etti.

4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.