Belen’de Çocuk Meclisi karara bağlandı

Belen Belediyesi Çocuk Meclisi kurulmasına Nisan ayı ilk meclis toplantısında oy birliği ile karar aldı. Başkan Adnan Vurucu Başkanlığında 4 Nisan Salı Günü yapılan meclis oturumunda gündeminde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı.

Çocuk Meclisinde orta öğrenimde eğitim gören çocukları kapsayacağını belirten Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, sınıf başkanları ve birincilerinden oluşan çocuklardan kurulacak olan Çocuk Meclisinin ayda bir toplanarak Belen’de görmek istedikleri çalışmaların projeye dönüşmesinde Belen Belediye Meclisi’ne önerilerde bulanacaklar. Bölgemizde faaliyet gösteren çocuk meclisi yok. Ankara, İstanbul gibi büyük kentlerde Çocuk Meclisi faaliyet göstermektedir. Gelecekte bizleri yönetecek çocuklarımızın Belediyemiz bünyesinde çalışmalarımıza fikirleriyle ve varlıklarıyla çalışmalarımıza katkı sunacaktır.” dedi.

Komisyonlar belirlendi

Belen Belediye Meclisi Nisan ayı oturumunun ilk toplantısını yaparak komisyonları belirledi. Başkan Adnan Vurucu’nun meclis başkanlığı yaptığı oturumda Encümen, İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Katı Atık Birliği üyeleri belirlendi.

Meclis Başkan yardımcılığı görevlerine Halil Polat, Uğur Kurt, Meclis Katip Üyeliklerine Şemsettin Solmaz, Alaattin Yüzer, Meclis Katip Yedek Üyeliklerine Kemal Kara, Mehmet Ataş, Encümen Üyeliklerine Alaattin Yüzer, Abdulkadir Öksüz, İmar Komisyonu’na Mehmet Ataş, Halil Polat, Veli Koşar getirildi.

Plan Bütçe Komisyonuna Kemal Kara, Abdulkadir Öksüz, Yusuf Kızıldağ, Katı Atık Birliğinde ise Halil Polat, yedek üyeliğe ise Uğur Kurt, görev aldı.

Belen Belediyesi eski Başkanı Cemil Yılmazlar döneminde 29 yıllığına ihale edilen Doğapark ile ilgili meclis gündem maddesi Belen Belediyesi Meclis Oturumunda görüşüldü.

Belen Belediyesi’nin talebiyle geçmiş dönemde yapılan ihalenin usule aykırı olduğu gerekçesiyle konuyu ilgili mercilere yönlendirmesiyle Doğapark’ın ihelesinde “Kanuna aykırı hususlar sebebiyle hilelerin araştırılması için İçişleri Bakanlığınca inceleme başlatmasının ardından davanın İç İşleri Bakanlığı, Savcılık, İdare Mahkemesi ve Kamu zararı şeklinde devam eden Doğapark davası ile ilgili geçmiş dönemde yapılan ihale kararının Belen Belediye Meclisi tarafından iptali istendi. Meclis üyeleri Doğapark ile ilgili maddeyi görüşerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etti.

DSC_6086

Önceki İçerikArsuz’da yapılacak termik santral çevre katliamı olur
Sonraki İçerikBüyükşehir Pazar Arabaları İskenderun’da Da Dağıtıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.