Mehmetçiğin Terörle Mücadeledeki Başarısı Ödüllendirildi

Halkımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden görev yapan İl Jandarma personeli, bölücü terör örgütüyle mücadelede gösterdikleri üstün başarı dolayısı ile Hatay Valisi Ercan Topaca tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Topaca, kentimizin güvenliği için gösterdikleri cansiparane mücadeleden dolayı güvenlik güçlerimize müteşekkir olduklarını ifade ederek “Sizler çatışmanın yaşandığı o gün, sıcak temas kuracağınızı hissettiğinizi söylediniz. İşte bu Türk askerinin yüksek iman gücünün, yaptığı işi ne kadar yürekten, hissederek yaptığının göstergesidir. Hiçbir millette böyle evlatların, böyle bir imanın örneğini göremezsiniz. Sizler vatan sevgisi gibi en ulvi değer uğrunda gösterdiğiniz üstün fedakarlık ve gayretleriniz ile aziz milletimizin göz bebeğisiniz. Her türlü takdirin üzerinde olan görev aşkınızın karşılığını ne yapsak ödeyemeyiz.

Bu vesileyle herkesin bilmesini isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadelenin üstesinden gelmeye muktedirdir. Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de zamanın güçlü devletlerine karşı zaferler kazanan Milletimiz, 3-5 çapulcunun da hakkından kısa sürede gelecektir. Gerektiğinde aynısını bizlerin de yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Allah’ın izniyle bu terör belasından da kurtulacağız. Her biriniz bizim için değerlisiniz ve hepimiz başarınız için duacıyız.” şeklinde konuştu ve ardından askerlerimize başarı belgelerini tevdi etti.

Ödül töreninde 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat’ın yanı sıra 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Kırıkhan ve Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcıları, Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, 2. Hudut Alay Ve Garnizon Komutanı P. Kur. Alb. M. Ali Tuna, İl Jandarma Komutanı J. Kd.Alb. Turgay Aras ve İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kur. Yb. Erdinç Balkan da hazır bulundu.

1 2

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.