Bezgelilerden örnek birliktelik

İskenderun’da yaşayan bezgeli esnaflardan Hani Karakuş’un ölmüşleri için mevlid-i şerif okuttu. Akbağlar Yunus emre Mahallesi Menderes Aile Çay bahçesinde düzenlenen hayır gününde, okutulan mevlid-i şerif ve Yasin de şehitler de unutulmadı. Hanifi Karakuş, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden kayınvalidesi ve tüm ölmüşleri için okuttuğu Mevlid-i şerifte Hatay’ın değişik ilçelerinde yaşayan çok sayıda Bezgeli vatandaşlar da bir araya geldi.

Hayır etkinliğine CHP Hatay Milletvekilleri, Serkan Topal, Birol Ertem, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Halit Akıncı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, CHP İskenderun İlçe Teşkilatı, Hizmet-İş sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi genel sekreteri Mehmet Güngör. İHH İskenderun Temsilcisi Ahmet Yetim, ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Hayır gününde okunan kur’an-ı kerim ve yapılan duaların ardından davetlilere Bezge yöresine has olan ve kazanlarda pişirilen ve yörede bezge aşı olarak bilinin etli bulgur pilavı, döğme, (Aşur) ve kuru fasulye ikram edildi.

Hanifi Karakuş’un hayır etkinliğine katılan CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem ise, “Allah kabul etsin diyorum. Bu günler birlik olmak ve kenetlenme günüdür. Ben daha önce Bezgeye gittim ve Bezge aşını yedim. Bu günde burada yemenin ve bu hayır etkinliğine katılmanın onurunu yaşıyorum. Bulgurla etin muhteşem buluşturması, diyorum ve Hanifi kardeşimizin hayrını Allah kabul etsin diyorum.” Dedi.

Yemeği ve hayır gününü düzenleyen bezgeli esnaflardan Hanifi Karakuş ise, “Bu gün buraya davetime icabet eden ölmüşlerimiz için okuttuğumuz Kur’an-ı kerim ve dualara hep birlikte amin diyen tüm dostlarımdan Allah razı olsun” dedi.

bezgelilerden hayır etkinliği (3) bezgelilerden hayır etkinliği (8) bezgelilerden hayır etkinliği0

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.