Su Gibi Hayat Ver

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) işbirliği ile yaşam kaynağı suyun bilinçli bir şekilde kullanımı, tasarruf edilmesi ve farkındalık yaratmak amacıyla Antakya Atatürk Parkı’nda ‘Su Gibi Hayat Ver’ Projesi kapsamında bir etkinlik düzenlendi.
‘Su İçin El Ele’ adlı etkinlikte, Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) yetkilileri ile Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin
su tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Antakya Atatürk Parkı içinde bulunan banklar reklam mecrası olarak kullanılarak su tasarrufu ile ilgili sloganların yer aldığı alanlar düzenlendi ve su bilinci ile ilgili görsellerin kullanıldığı bir fotoğraf panosu oluşturuldu.

Koordinatörlüğünü MKÜ Antakya MYO Öğr. Gör. Elif Ovalı’nın yaptığı etkinlikte sosyal pazarlama ile sosyal sorunlar üzerinde bilgi ve tekniklerinin uygulanabileceği, tüketici davranışından yola çıkarak su tasarrufu, su farkındalığı konularında davranış oluşturulabileceği aktarıldı. Toplumsal Hizmet Projelerine özellikle önem verdiklerini belirten Ovalı, ‘Emlak Yönetimi ve Pazarlama bölümlerimizin ortak çalışması olan ‘Su Gibi Hayat Ver’ projesi kapsamında öğrencilerimizle birlikte 100 ilkokulu ziyaret ederek minik öğrencileri suyun tasarruflu kullanımı konusunda bilgilendirdik, ailelerini tasarruflu su kullanmaları konusunda uyarmaları yönünde teşvik ettik. Bu ve benzeri projeler üreterek farklı toplumsal sorunlara dikkat çekmeye devam edeceğiz.’ dedi.
HATSU Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Ezer ise yaptığı konuşmada, Dünya nüfusunun hızla artması, tarım alanlarında bilinçsiz sulama yapılması, küresel ısınmanın olumsuz etkileri ve sanayileşme gibi nedenlerden dolayı su ihtiyacının giderek arttığını ve bu gerçekler doğrultusunda da sahip olduğumuz suyun kıymetini bilmemiz gerektiğini ifade etti.

Antakya MYO Müdürü Prof. Dr. Soner Soylu, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Rifat Öztürk, TEMA Vakfı üyeleri, MYO öğretim görevlileri ve öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte gönüllülük esasıyla çalışan öğrencilere teşekkür belgeleri verildi.
Ayrıca katılımcılar tarafından etkinlik kapsamında fidan dikimi yapıldı. Dikilen fidanlara ise can suyu oluşturulan insan zinciri ile elden ele taşınarak verildi.

IMG_8386 IMG_8394 IMG_8940

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.