İnsan ve Çevre Sağlığı Hassasiyeti İle Turizm Potansiyeline Sahip Deniz Ve Kıyılar Temizleniyor

Uzun yıllar boyunca kirlilik ile anılan ve kalıcı çözüm getirilemeyen Hatay’ın deniz ve sahil şeridinde başlattığı kapsamlı ve çözüme dönük çalışmaları bu yıl bir adım ileri taşımak isteyen HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 1 Nisan itibari ile başlayan deniz ve sahil temizliği çalışmaları için biri 15, diğeri 10 metre uzunlunda iki deniz yüzeyi temizleme teknesi, hem Asi Nehri vasıtasıyla hem açık denizlerden sahil şeridine taşınan katı atıkları toplamak için 7 ay durmadan çalışacak.
HATAY KIYI ŞERİDİ, ERZİN’DEN SAMANDAĞ’A KADAR HAKETTİĞİ TEMİZ GÖRÜNÜME KAVUŞTURULACAK
Deniz ve sahillerdeki kirliliği engellemek amacıyla özel olarak temin edilen tekneler çalışırken kıyılarda da 2 adet kum eleme makinesi ile katı atıklar sahillerden toplanmaya devam edilecek. Bu çalışmaların yanı sıra geçtiğimiz yıl söz konusu kapsamlı temizlik çalışmalarında görev alan 50 personel sayısı, bu yıl 85’e çıkarılarak daha geniş alanda, daha hızlı çalışma temposu hedefleniyor.
Gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının kalıcı hale gelmesi ve çevre duyarlılığı ile temizlik konusunda bilinç yaratmak adına Erzin Burnaz plajından başlayarak Samandağ Meydan Mahallesi’ne kadar olan sahil şeridinde, vatandaşların yazın denize girmek için en yoğun kullandığı yerlere bilgilendirme panoları yerleştiriyor. Yerleştirilen panolar ile halkın yaz aylarında daha temiz sahil ve denizlerde vakit geçirebilmesi sağlanacak.
TEMİZ KENT ÖZELLİĞİYLE BÖLGESİNE ÖRNEK OLACAK BİR HATAY İÇİN SON TEKNOLOJİ ARAÇLAR 24 SAAT ÇALIŞACAK
Temiz ve modern görünümlere sahip kent merkezleri için yoğun ve disiplinli bir şekilde çalışan Başkanlığa bağlı ‘Kent Temizlik Ekiplerinin’ çalışma kapasitesi son teknoloji ile donatılarak; 2 adet 5metreküp, 3 adet 3metreküp ve 3 adet 1metreküp çöp sıkıştırma kapasitesine sahip araçlar ile 8 adet vakumlu yol süpürme aracı çift vardiya esasına göre 24 saat çalışacak.

Devlet Malzeme Ofisi(DMO) aracılığıyla alınan yol süpürme araçlarının dışında kıyı temizliğinde kullanılmak üzere 2 adet Traktör, 4 adet Kazıcı-Yükleyici İş Makinesi ile çalışmaların denetlenmesinde görev alacak 2 adet çift kabin arazi aracının alımı sonrasında hizmetler daha hızlı ve daha kaliteli hale gelecek. Araçların yanı sıra geçtiğimiz yıl 130 olan temizlik personeli sayısı bu yıl 300’e çıkarılarak HBB’nin temizlik hizmeti kapasitesinde büyük bir artış gerçekleştirilecek.
Büyük çoğunluğu Hatay merkezde görev alacak olan 300 temizlik personeli, ilçe merkezlerinde de konumlandırılarak HBB sorumluluğundaki cadde ve meydanlarda temizlik çalışmaları icra edecek.
DOLGUN: SAĞLIKLI BİR NESİL VE HUZURLU TOPLUM YAPISININ ANCAK TEMİZ ÇEVRE VE MODERN-DÜZENLİ BİR KENT İLE MÜMKÜN OLACAĞINI BİLİYORUZ
Hatay genelinde gerçekleştirilen kapsamlı temizlik çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun, sağlıklı bir nesil ve huzurlu toplum yapısının ancak temiz çevre ve modern-düzenli bir kent ile mümkün olacağı gerçeğinden yola çıkarak Hatay genelinde yoğun bir tempo ile hazırlıkları devam eden geniş kapsamlı temizlik çalışmalarını da bu hedefe bağlı kalarak yürüteceklerini ifade etti. Dolgun ayrıca; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın temiz çevre hassasiyeti doğrultusunda çalışmaların başlaması ile gerek kent merkezlerinde gerek Hatay’ın deniz ve kıyılarında, temizlik konusunda gözle görülür bir değişiklik yaşanacağını da belirtti.

temizlik (1) temizlik (2) temizlik (3) temizlik (4)

Önceki İçerikSu Gibi Hayat Ver
Sonraki İçerikProje Yazma ve Uygulama Eğitimini Kaçırmayın
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.