“Minik Ellerinle Bir Tohum Da Sen At” Projesi

Gerçekleşen etkinliğe, Başkan Savaş’ın yanı sıra Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Orman İşletme şefi Ali Sami Kara, Kuzuculu Emralkayası İlkokulu Müdürü Mustafa Toklu, Yeşilköy Ziya Gökalp İlkokulu Müdürü Yakup kara, Yeşilköy İlkokulu Müdürü Hasan Erşan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdem, Dokuz Ocak İlkokulu Müdürü Cemal Tabak , Dörtyol Fen Lisesi Müdürü Servet Er, Yeşilköy Mahalle Muhtarı Ferhat Aydın ve doğaseverler katılım gösterdi.

DOĞA DUYARLILIĞIYLA HAREKET EDEN MİNİK ELLER, 20.000 TOHUM TOPU VE 80.000 TOHUMU TOPRAKLA BULUŞTURDU

Dörtyol Yeşilköy 19 Aralık İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan, Orman İşletme Müdürlüğü ve Amanos Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği’nin destek verdiği proje çevre ve doğa sevgisi yüreklerine işlemiş duyarlı miniklerin elleriyle hayata geçirildi.

Yaklaşık 40 günde hazırlanan, orman ağaçlarından oluşan 20.000 tohum topu ve 80.000 tohumu okul bahçesine getirerek karma çamurla karıştıran öğrenciler, hazırladıkları tohum içerikli topakları toprakla buluşturmanın heyecanını yaşadı.

BAŞKAN SAVAŞ: DOĞA SEVGİSİ VE YEŞİL ALANLAR MİNİKLERİN ELLERİYLE ÇOĞALACAK

Başkan Savaş anlamlı etkinlikte yaptığı konuşmada, “Öğrencilere hem doğa sevgisini kazandırmak hem de bölgede yeşil alanların çoğalmasına dair çok önemli bir projeye bizler de lojistik destek verdik. Minik ellerin tohumları karma çamurlu toprakla karıştırdıktan sonra toprağa ekmeleri örnek alınacak bir davranış. Böylece doğa sevgisi ve yeşil alanlar miniklerin elleriyle çoğalacak.

“ÇOCUKLAR EKTİKLERİ TOHUMLARIN ÖNEMİNİ GELECEKTE DAHA İYİ ANLAYACAKLAR”

Başkan Savaş konuşmasına, “Ekilen tohumların ilerleyen yıllarda ağaca dönüşmesiyle doğasever çocuklar, gelecekte yoruldukları zaman dinlenebilecekleri bir alana sahip olacaklar. Ve böylece tohumları ektikleri zaman akıllarına gelerek gerçekleştirdikleri işin ne kadar önemli olduğunun farkına daha iyi varabilecekler. Bu güzel projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde devam ederek yeşil alanların çoğaltılması ve doğa sevgisinin aşılanması noktasında desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

image_2 image_5

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.