KOSGEB Müdürü Sert Girişimcilere KOSGEB Destek Programlarını anlattı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında KOBİ ve girişimcilere yönelik KOSGEB Destekleri hakkında toplantı düzenlendi. Girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı, İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya konuşmacı olarak KOSGEB Hatay Müdürü Kenan Sert katıldı. Sine-Vizyon destekli olarak sunum yapan Sert, yeni hibe ve destek programlarını anlattı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile irtibat halinde olduklarını ifade eden KOSGEB Hatay Müdürü Kenan Sert: “Merkezimiz Antakya’da, yıllardan beri faaliyetteyiz. İTSO ile protokol yaptık ve bir ayağımız sürekli İskenderun’da. Daha hızlı hizmet verilmesi konusunda, İTSO ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabi gün geçtikçe destek mevzuatlarımızda KOBİ’lerimize yönelik olumlu gelişmeler oluyor. Destek miktarları artıyor. Prosedürler azalıyor. Bununla ilgili her geçen gün gelişmeler oluyor. Bu da bizi sevindiriyor. Özellikle bölgemizdeki girişimciliği geliştirmek, desteklemek, KOBİ’lerimize katkı sağlamak, açısından bu toplantıyı düzenledik.” dedi.

KOBİ’erin çalışmalarını anlatan Sert konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Biz, KOBİ tanımına giren işletmelerin yani 1 ila 250 işçi çalıştıran belli bir ciroyu aşmayan işletmelere destek veren, küçük ve orta ölçekli işletmelere katkı sağlayan bir kuruluşuz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı ilgili kuruşuz, TÜBİTAK gibi, TSE gibi, KOBİ’lerin desteklenmesi, yenilenmesi, yeni girişicilerin ortaya çıkartılması ve desteklenmesi KOSGEB’in ana görevi Bizim için girişimciliğin gelişmesi çok önemli bir konu. Çünkü toplam istihdamın yüzde 76’sı KOBİ sınıfındaki firmalar. Yine katma değerin yüzde 25’ini toplam satışların yüzde 64’ünü yatırımların yüzde 7’sini ve Arge çalışmaların yüzde 37’si bu KOBİ’ler tarafından yapıldığı gözükmektedir.

Bu KOBİ’lerin arasındaki mikro küçük ve orta ölçekli işletme dağılımına da baktığımız zaman bunların büyük oranda yani yüzde 95’lik kısmı mikro ölçekli. Yani 10 kişiye kadar işçi çalıştıran 1 milyona kadar ciro elde eden işletmeler olduğu gözlenmekte. Bizim hedef kitlemiz bu sınıftaki KOBİ’lerdir. Hizmet alanımız ise; sanayi, hizmet sektörü, maden enerji sektörü, hizmet ve ticaret kısmındaki işletmelere biz destek veriyoruz. Misyonumuz, KOBİ’lerin destek gücünü geliştirmeye ve genişletmeye, girişimcilik ruhu ile nitelikli hizmet ve destek sunarak KOBİ’lerin ekonomik ve sosyal paylarını arttırmayı hedefliyoruz. KOSGEB olarak, KOBİ destekleri, finans destekleri, ihracat kredisi ve işletme kredisi cansuyu kredisi gibi acil en son Reyhanlı’daki patlama gibi bölgemizde acil destek kredileri gibi zaman zaman değişik destek kredileri de oluyor.”
İTSO Başkanı Yılmaz: “Girişimcilerimize değer veriyoruz”
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, girişimcilere köprü vazifesi gördüklerini ifade etti. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, KOSGEB Hatay Müdürü Kenan Sert’in açıklamalarının ardından yaptığı konuşmasında, “Odamızda bulunan KOSGEB Temsilciliği tarafından destek programları anlatılmakta ve girişimcilik eğitimleri düzenli olarak verilmektedir. Girişimcilik eğitimlerinden alınan sertifikaları KOSGEB’den destek almak için rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Günümüzde oldukça genç girişimci bir toplum var. Bugün burada toplantımıza ilgi göstermeniz de bu gerçeği ifade etmektedir. Bizler İTSO olarak bu toplantıları tüm üyelerimize bildiriyoruz. Bugün burada yapılan toplantının çok verimli geçtiğine inanıyorum. Birçok sektörün bu desteklerden faydalanabileceği anlatılan toplantıda girişimcilerimiz bölgemizde bir kişi daha çalıştırsa ve bir iş yeri açsa bile; bu bizim için çok önemli. Yanında birkaç kişi istihdam edecek, ekonomiye değer katacak, bölgeye kazanım sağlayacak girişimcilerimizin bölge ekonomisine katkı sağlayacaklardır.” dedi. İTSO Başkanı Yılmaz, “Odamıza zaten sizin de yetiştirdiğiniz bir temsilciyi yerleştireceğiz.

Arkadaşlar geldiklerinde artık birebir her sordukları soruların cevabını alabilecekler. DOĞAKA, İŞ-KUR, KOSGEB gibi kurumlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Bizim amacımız da sizlere köprü olmak. Verilen desteklerden sizlerin yararlanmasını sağlamaktır.” şeklinde konuştu. Toplantının sonunda girişimcilerin merak ettikleri konuları KOSGEB Hatay Müdürü Kenan Sert cevaplandırdı. Toplantıya İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO yönetim kurulu üyesi Necat Özkaya, İTSO Meclis Başkan yardımcısı Erol Aygen, İTSO Meclis üyesi Müfit Tennioğlu, Yeminli Mali Müşavir Zafer Kutlu, İş adamı Kazım Gökmen, girişimciler ve KOBİ’ler katıldılar.

kosgeb kenan sert sunumu (1) kosgeb kenan sert sunumu (3)

Önceki İçerikBaşkan Seyfi Dingil, Yetim Çocuklarla Buluşuyor
Sonraki İçerikKonserler ve eğlenceler iptal
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.