Konserler ve eğlenceler iptal

Belediyeden hassasiyet

Arsuz Belediyesi, 30 Mart Ğid Sabatağş Bayramı ile 14 Nisan Bahar Bayramı (Evvel Nisan) arasındaki süreyi kutlamak amacıyla bu yıl ikincisini düzenleyeceği Bahar Bayramı Şenliklerinin bir kısmını son günlerde meydana gelen terör olayları ve ard arda gelen şehit haberleri nedeniyle iptal etti. İki bahar bayramı arasındaki süreyi sportif, sanatsal, kültürel ve çeşitli organizasyonlarla süsleyen tertip komitesi, ülkenin içinden geçtiği süreci göz önünde bulundurularak 31 Mart Perşembe günü Karaağaç’taki Yeni Türkü, 14 Nisan Perşembe günü de Gözcüler’deki Kardeş Türküler konserleri ile eğlence programlarını iptal etti.
“Konserler ve eğlenceler iptal”
Baharın gelişini simgeleyen 30 Mart Ğid Sabatağş Bayramı ile 14 Nisan Bayramı’nın yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemine değinen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 2. Bahar Bayramı Şenlikleri’nin 30 Mart 2016 Perşembe günü Akçalı Hizmet Binası’nda protokol seremonisi, folklor gösterisi, kortej yürüyüşü ve bayram alanına giriş ile start alacağını, ancak eğlence bölümlerinin olmayacağını söyledi.
İlçemizde var olan barış, huzur ve kardeşlik ortamını daha da pekiştiren bayram kutlamalarının uzun bir tarihsel süreci olduğunu anımsatan Başkan Nazım Culha, “Belediye olarak bu yıl bahar bayramlarımızı buruk bir şekilde kutlayacağız. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik yapılan saldırılar ve şehit haberleri dolayısıyla çarşamba günü başlayacak olan şenliğimizde tertip komitemizle aldığımız kararla ünlü sanatçıların vereceği iki konserimizi ileriki tarihlere erteledik. Bu nedenle eğlence ve konserler bu yıl şenliklerimizde yer almayacak. Etkinliklerimiz kapsamında 2 Nisan cumartesi günü saat:16.00’da Gümüş Otel’de memleket söyleşileri ile CHP MYK üyesi Mehmet Bekaroğlu, CHP PM üyesi ve Gençlik Kollarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz, Zeki Kılınçaslan ve Fuat Çetin halkımızla buluşacak, 3 Nisan Pazar günü 10.00 – 16.00 saatleri arasında Arsuz Belediyesi Hizmet binası ile Karaağaç Hizmet binamızda çocuk, dahiliye, göz sağlık testleri ve muayeneleri gerçekleştirilecek. 10 Nisan pazar günü saat: 16.00’da Gümüş Otel’de CHP Genel Başkan Yardımcımız ve Parti sözcümüz Selin Sayek Böke Türkiye Ekonomisi ve dünyada gelişmeler paneliyle bölge halkıyla buluşacak. Bunların yanı sıra Arapça tiyatro, futbol turnuvası, resim sergisi, kadın söyleşilerinin de yer aldığı programımız 14 Nisan 2016 Perşembe günü Gözcüler’de düzenlenecek olan bayram protokol, folklor gösterisi ve kortej geçişiyle son bulacak. Etkinliklerimize tüm halkımızı bekliyoruz” diyerek, herkesi bayram kutlamalarına davet etti.

Basic CMYK

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.