İskenderun Belediyesinden Kütüphane Hassasiyeti

İskenderun Belediyesi ile İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğinde tertiplenen 52. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müdürlüğü binasında tören düzenlendi. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Düzenlenen programa İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman,İlçe Spor Müdürü Ali Arıkoğlu, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ile veliler ve öğrenciler katıldı. Kütüphane Haftasının 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son haftasında kutlanmaya başladığını belirten İskenderun Kütüphane Müdürü Harika Leyla Yaman,” Bilgi ve bilişim çağında bilgiye ulaşmanın yolu kitap okumaktan geçtiğine inanıyoruz.

Ailelere tavsiyemiz çocuklarına bilinci yerinde iken kitap okutsunlar. Bizler kitapları insanların uyuması için okumalarını değil uyanık tutmalarını istediğimiz için istiyoruz”dedi.İnsanoğlunun binlerce yıllık hayatı boyunca edindiği bilgi ve tecrübeleri aktaranın Kitaplar olduğunu vurgulayan İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin ise kurumlar arası ilişkileri önemsediklerine vurgu yaparak kitaplar toplumun heyecanı, üzüntüsü, sevinci ve düşüncesidir. Hava, su ve ateş olmadan hayatın olmayacağı gerçeğine hiç şüphesiz kitabı da ekleyebiliriz.

Hava, su ve ateş gibi insanlığın olmazsa olmazı kitapları günümüze taşıyan kütüphanelerdir. Kütüphanelerde kitapları koruyarak, koleksiyonları güncelleyerek bir sistem içerisinde bizlere ulaştıranlarda kütüphanecilerdir. Bu anlamda İskenderun Belediyesi yaşamın her alanında vardır, halkın hizmetindedir” ifadelerini kullandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin, mevcut yapının yanında yer alan tarihi binanın dokusu bozulmadan yepyeni bir kütüphane yapımına başlanacağını müjdeleyerek İskenderun bu konuda oldukça şanslı. Böylesine güzel bir hizmete kavuşmuş olacak dedi. Daha sonra kütüphane haftasına özel yapılan yarışma ve okuma dallarında dereceye girenlere belge ve hediyeleri verildi.

K.3 K.6 K-2

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.