Bir Avuç Sevinç

MKÜ Yayladağı Sosyal Bilimler Melek Yüksekokulu öğrencileri “Bir Avuç Sevinç” ismini verdikleri toplumsal hizmet projesi kapsamında Yayladağı’nda çadır kentte yaşayan Suriyeli Türkmen aileleri ziyaret ederek, çocukları sevindirdi.
Kamptaki aile ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği ziyarette hem ailelere hem de ekibi çevreleyen çocuklara ‘Bir Avuç Sevinç’ sloganlıyla Yayladağı kaymakamlığı ve Yayladağı belediyesinin büyük desteği ile temin edilen pek çok oyuncak, şekerleme, çikolata ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Etkinlik, slogandaki amacına uygun olarak büyük mutluluk tablolarını ortaya çıkardı.
Türkmen kampındaki çocukların savaş korkularını bir günlük dahi olsa üzerlerinden atmak, çocukları sevindirmek amacı ile yapılan etkinlikte yüksekokul öğrenci ve personeli duygu dolu anlar yaşadı. Çocuklar palyaço kostümlü öğrenciler ile birlikte eğlendiler, boyandılar, çeşitli oyunlar oynadılar. Çadır kentte yer alan Kızılay eğitim merkezinde müzik dinletisi ve çeşitli oyunlarla çocuklara dostluk, kardeşlik, barış ve mutluluk tabloları sunuldu. Yüksekokul öğrencilerinin büyük gayreti ile kamptaki çocuklar eğlenceli ve mutlu bir gün yaşayarak güzel bir hatırayı belleklerinde taşıdılar.
Etkinlik hakkında açıklama yapan Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cafer Tayer İşler, “Bu ince düşünceli etkinliğin hayata geçmesi için gayretli bir şekilde çalışan öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bölge ve konum olarak öncelikli olan bu konuda, geleceği şekillendirecek fidanların yüreklerine bir avuç sevgi mayasını bu bahar mevsiminde serptiler.” dedi.
Sabah saat 09.30’da başlayan etkinlik öğleden sonra Türkmen çocukların kreşinde çarşaf üzerinde resim yapılması ile devam etti. Yapılan resim takdir toplarken, çocukların beceri ve ruhunu yansıtan çizimler parmak ısırttı. Renkli ve güzel geçen bir günün ardından geride mutluluk ve sevgi dolu görüntüler ile kazanılmış gönüller kaldı.

IMG_9253 IMG_9261 IMG_9286 IMG_9291

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.