Güzellikleri termik santralle öldürmeyeceğiz

“Termik santrale hayır”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Mimarlar Odası Şube Başkanı Mustafa Öztürk, Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Koray Tanın ve odaya kayıtlı mimarları konuk etti. Ziyaretin ardından, konuklarıyla birlikte termik santral yapılması ile gündeme gelen Kale Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Culha, mahalle sakinlerine termik santralin zararlarını anlattı ve termik santral yapılması planlanan alanı inceledi.
“Güzellikleri termik santralle öldürmeyeceğiz”
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Papatya Enerji Üretim A.Ş. tarafında yapılması planlanan termik santralin, sadece Arsuz’a değil bütün bölgeye vereceği zarara dikkat çekerek, “Konunun gündeme gelmesinin ardından Hatay’daki bütün toplum sivil kuruluşlarında, hatta Adana ve Mersin de dahil olmak üzere konuya büyük bir tepki oluştu ve herkes duyarlılığını gösterdi. Bahsedilen bölge, 1/25 binlik imar planında orman alanı olarak görülüyor. Turizm Bakanlığı ise bu alanı turizm alanı olarak ilan etti. Belediye olarak, bu bölgede Turizm Master Planı çalışmalarımız titizlikle sürüyor. Burası ayrıca, Milli Parklar tarafından yaban hayatı geliştirme sahası olarak ilan edilmiş bir alan. Endemik bitkilerin yetiştiği çok ender bir bölge. Bunun yanı sıra, bölgede carette carettaların yumurtlama alanı var. Arsuz ve Samandağ – Çevlik’i birbirine bağlayan pırıl pırıl bir mahallemiz olan Kale’de tüm bu ayrıcalıklarının yanı sıra narenciye, zeytin üretimi, hayvancılık ve balıkçılık yapılıyor. Oksijen deposu olarak anılan mahallemizin çok temiz bir havası var. Tüm bu güzelliklerin termik santralle yok olmasını ve kirletilmesini istemiyoruz. Bu nedenle, hep birlikte termik santrale hayır diyoruz. İnsan sağlığı ve geleceğimiz için temiz doğa, temiz bir çevre bırakalım istiyoruz. Bu konuda da elbirliğiyle mücadele edeceğiz” dedi.
“Arsuz’a termik santral, kalbimize saplanan bir hançer olur”
Gösterdiği işbirliği ve kenti birlikte yönetme anlayışından dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür ederek, Kale Mahallesi’nde termik santral yapılmaması adına ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Hatay Mimarlar Odası Şube Başkanı Mustafa Öztürk de, “Termik santral yapımı için bu bölgenin akla gelmesi bile rahatsızlık verici. Sanırım, ‘Türkiye’de nerede termik santral yapılamaz?’ şeklinde bir araştırma yapılsa, bu araştırmada Arsuz’un Kale Mahallesi birincilik elde eder. Zaten Arsuz’un tarihi, turizmi, doğası ve güzelliklerini bilen herkes termik santrale karşı çıkar. 10 gün içinde zaten termik santral yapılmaması için ciddi bir kamuoyu oluştu. Karşı duruş ve hızlı bir şekilde örgütlenme; bizlere Türkiye’nin başka şehirlerinde termik santralle ilgili yaşanan sürece girmeden bu işin çözüm yoluna kavuşacağı şeklinde bir ümit veriyor. Umarım, ciddi bir noktaya gelmeden vazgeçilir. Zaten, Arsuz’da yapılacak termik santral kalbimize saplanmış bir hançer gibi her şeyi bitirir ve tüm Türkiye’yi etkiler” dedi.

1 4 6

Önceki İçerikKıcı Mahallesi’nin İçmesuyunda Sona Gelindi
Sonraki İçerik28 Mart-03 Nisan Kütüphaneler Haftası
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.