Erzin Atıksu Arıtma Tesisi’nin Temeli Atıldı

Maliyeti 7 Milyon 917 bin 763 TL olan tesisin temel atma törenine Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, İller Bankası Adana Bölge Müdürü Hasan Güneş, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) Başkanı Bekir Soylu, HATSU Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Etleç, HATSU Daire Başkanları, CHP Erzin İlçe Örgütü ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Yunus Emre’nin “Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik” sözü ile konuşmasına başlayan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, herkesin bu şehir, ülke ve Türk Bayrağı için çalıştığını ifade ederek, “Bu ülke ve şehir için kim taş üstüne taş koyarsa Allah razı olsun diyoruz, biz arkasında durmayı farz olarak biliriz” dedi.

Verilen Sözler Bir Bir Yerine Getiriliyor

Yerel seçimler öncesinde Kasım Şimşek’in başlatmış olduğu kanalizasyon çalışmalarını tamamlayacakları, atıksu arıtma tesisinin yapılacağı ve Erzin’in içmesuyu şebekesinin değiştirileceğine dair söz verdiklerini hatırlatan Başkan Savaş, kanalizasyon altyapısının tamamlandığını bununla birlikte Erzin Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldığını belirtti.

Erzin içmesuyu şebekesinin baştan sona yenileceğini ve yakın zamanda ihaleye çıkılacağının da müjdesini veren Başkan Savaş, “İnşallah hem içmesuyu şebekesinin açılışını ve yüzde 8’i tamamlanış olan arıtma tesisinin açılışını birlikte yaparız. Bununla birlikte 4 tane köyümüzün içmesuyu şebekesini değiştirdik. 2017 yılı sonuna kadar 50 yılın içmesuyu atağını yapıyoruz.”dedi.

Erzin Mikroptan Uzak Kalacak

Başkan Savaş, 2017 yılı sonuna kadar bütün mahalleler dahil asbestli, kanalizasyon suyu karışmış ve içinde her türlü mikroorganizmanın olduğu içmesuyu şebekesinden kurtulacağını belirterek, “Direkt kapalı depolardan kapalı sistemle, sıfır ağır metalle nenelerimiz, dedelerimiz, analarımız ve bebeklerimizin rahat rahat, kana kana içeceği suya kavuşsun. Derelerimizden de kirli su akmasın. Bütün bu kanalizasyonumuz Erzin Deresi’ne değil arıtma tesisine aksın istiyoruz. Bu vesileyle mikroptan, kanserden uzak bir Erzin hayal ediyoruz. İnşallah bunu 1 veya 1.5 yıl içinde hep birlikte başarmış olacağız” dedi.

Günde 5 bin 760 Metreküp Su Arıtacak

Tesisle ilgili teknik bilgiler aktararak yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında da açıklamalar yapan HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker ise, yaklaşık 5 bin 760 metreküp/gün kapasiteli atıksu arıtma tesisini çalıştıracak kanalizasyon tesisinin de tamamlanmış olduğunu aktardı.

Önceden köy olupta daha sonra mahalle olan yerleşim birimlerini kapsayacak şekilde yapılan atıksu arıtma tesisi projesini daha geliştirdiklerini ifade eden Çeker, Kızlarçayı, Kuyuluk, Yoncadüzü ve Gökdere mahallelerinde kanalizasyonlarını alacak şekilde içerisinde ızgaralar, giriş terfi istasyonu, kum tutucular, idari bina ve debimetre ünitesinin olduğu arıtma tesisinin yapım işine başladıklarını belirtti.

Şebeke Baştan Sona Yenilenecek

Erzin içmesuyu şebekesinin problemli olduğunu ve önceden hazırlanmış içmesuyu projelerini daha da genişlettiklerini ifade eden Genel Müdür Çeker, “Erzin’in kabtajlarını ve depolarını da içerisine alacak şekilde 34 km isale hattı, 4.2 km depolar arasında bağlantılar ve 139.6 km ise içmesuyu şebekesi olacak şekilde ümit ediyoruz Mayıs ayında yer teslimi yapılıp açılışını yaparız. Bu çalışmaları yaparken Erzin büyük sabırlar gösterdi, Erzin içmesuyu şebekesi yapımında da biz Erzin halkından aynı sabırı göstermelerini istiyoruz” dedi.

Soylu, Yatırım İçin Sabıra Vurgu Yaptı

ETSO Başkanı Bekir Soylu ise yaptığı konuşmada, yapılan altyapı çalışmaları sırasında vatandaşların sabırlı olunması gerektiğine vurgu yaparak, Erzin Atıksu Arıtma Tesisi’de sabır sonunda gerçekleşen hizmetlerden biri olduğunu söyledi.

İçmesuyu şebekesinin yenilenmesi için Mayıs ayında temelinin atılmasını temenni ettiklerini belirterek konuşmasına devam eden Soylu, “Artık Erzinliler asbestli borulardan su içmek istemiyor. Sizlerde bunun farkındasınız, bunun için gerekli önlemlerin alındığını HATSU Genel Müdürümüz ifade etti. Her şey için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Şimşek, Hizmetler İyi ve Hızlı

Yapılan hizmetlerin iyi olduğunu ve hızlı gittiğini ifade eden Erzin ilçe Belediye Başkanı Kasım Şimşek, “Ben başkanıma güveniyorum, başkanım el attımı bitirir. Otogarımızı açar, içmesuyumuzu getirir ve arkasından yollarımızı yapar ben başkanımıza güveniyorum” dedi.

Konuşmalar ardından, hayır kurumlarına bağışlanan kurbanların ve kurdelenin kesilmesiyle Erzin ilçesi yapımı devam eden Erzin Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı.

Başkan Savaş’a Beklenmeyen Sürpriz

Erzin Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni ardından verilen kokteylde törene katılım gösteren vatandaşlar tarafından, Başkan Savaş’a 51.yaş günü sürprizi yapıldı. Tören alanında Başkan Savaş’a çiçek takdim edildi ve yaş günü pastası kesildi.

Şaşkınlığını ve mutluluğunu gizleyemeyen Başkan Savaş, ülkemize barış, huzur birlik ve beraberlik içinde olmasının yanı sıra Hatay’a hemşehrileriyle birlikte uzun süre hizmet etmeyi diledi.

Başkan Savaş’tan İnceleme

Başkan Savaş, Erzin Turunçlu Mahallesi’nde HATSU tarafından hizmete sunulan Turunçlu İçmesuyu Terfi Merkezi’nde HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, HATSU Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Etleç, Destek Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ezer, Turunçlu Mahalle Muhtarı Mehmet Genç ile birlikte incelemelerde bulunarak, tesisin mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi.

BAŞKAN SAVAŞ SEÇİMDE SÖZ VERDİK ŞİMDİ YAPIYORUZ (1) BAŞKAN SAVAŞ SEÇİMDE SÖZ VERDİK ŞİMDİ YAPIYORUZ (3) BAŞKAN SAVAŞ SEÇİMDE SÖZ VERDİK ŞİMDİ YAPIYORUZ (9) BAŞKAN SAVAŞ SEÇİMDE SÖZ VERDİK ŞİMDİ YAPIYORUZ (10)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.